Ενισχύεται με Βενιέρη στο ψηφοδέλτιο η ΝΔ στα δυτικά

από Team MyPortal.gr
sms

Ο γνωστός δημοσιογράφος Δημήτρης Βενιέρης θα είναι τελικά ξανά υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ στις προσεχείς εκλογές στην Α’ Θεσσαλονίκης.

Προ ημερών –και μετά την απόφαση Καραμανλή να μην είναι υποψήφιος- η συμμετοχή του στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο οριστικοποιήθηκε.  Η ΝΔ ήθελε τον δημοσιογράφο ξανά υποψήφιο βουλευτή για μια σειρά λόγων όπως η δημοφιλία και η μαχητικότητά του αλλά και διότι υπάρχει η εκτίμηση πως ο Δημήτρης Βενιέρης που μεγάλωσε και έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στην περιοχή του Κορδελιού, θα ενισχύσει την προσπάθεια της ΝΔ στα δυτικά όπως είναι επιδίωξη η ενίσχυση των εκλογικών της ποσοστών.  Κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι άλλωστε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη θα εστιάσει και θα μιλήσει στα δυτικά.

Ο κ. Βενιέρης ανήρτησε το σκεπτικό της δικής του υποψηφιότητας:

«Σήμερα και μετά από πολλή σκέψη αποφάσισα να συμμετάσχω στην προσεχή κρίσιμη αναμέτρηση, αφού το συζήτησα με πολλούς συμπολίτες μας. Αυτή τη φορά θα τα καταφέρουμε καλύτερα, γιατί αυτό αξίζουμε και όλη μου η προσπάθεια θα είναι και πάλι το ίδιο ανιδιοτελής και ανυστερόβουλη.

Πάνω από όλα είναι όσα μας ενώνουν και αυτός θα είναι ο δρόμος που θα ακολουθήσω με όλους εσάς, είτε συμφωνούμε είτε όχι. Υπήρξα πάντα έντιμος και ειλικρινής και έτσι θέλω να συνεχιστεί αυτή η σχέση.

Υπόσχομαι σε όλους ότι θα είμαι το ίδιο συνεπής και μαχητικός, κόντρα σε δημαγωγία. λαικισμό και εύκολο λόγο. Και καθώς δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός θα ήθελα από όλους όσοι επιθυμείτε να βοηθήσετε, να το κάνετε και θα φροντίσω να ανταποκριθώ στις ιδιαιτερότητες και απαιτήσεις του ρόλου που πιστεύω πως θα μου αναθέσετε».