Tα παραπολιτικά της εφημερίδας “Πολιτική”

από Team MyPortal.gr
sms

Βούλα κάν’το όπως ο Παύλος και ο Θανάσης

Την προηγούμενη εβδομάδα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης πραγματοποίησε ακόμη μια ενημέρωση πολιτικών συντακτών στη Θεσσαλονίκη.  Κάτι που καθιερώθηκε επί θητείας Γιάννη Οικονόμου μετά από πρόταση του θεσσαλονικιού γενικού γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Δημήτρη Γαλαμάτη και ενισχύει αναμφίβολα το ρόλο των περιφερειακών ΜΜΕ και των δημοσιογράφων πλην της Αττικής.

Την ίδια τακτική ακολουθεί και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Θανάσης Γλαβίνας, θεσσαλονικιός και αυτός, ο οποίος την Δευτέρα είχε άλλη μια συνάντηση με τους πολιτικούς συντάκτες της Θεσσαλονίκης και συζήτησε μαζί τους θέματα τοπικής και κεντρικής επικαιρότητας και τους ενημέρωσε για τις θέσεις του κόμματός του.

Το γεγονός ότι η νέα εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Βούλα Κεχαγιά είναι από τη Θεσσαλονίκη, και έχει υπηρετήσει τη δημοσιογραφία με επιτυχία για πολλά χρόνια «εκτός των τειχών» της πρωτεύουσας είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία και για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καθιερώσει ενημερωτικές συναντήσεις και με τους δημοσιογράφους της πόλης.

Gamechanger η υποψηφιότητα Μπελέρη

Όσοι διαβάζετε προσεκτικά την «Π» και το MyPortal.gr δεν θα πρέπει να είχατε καμία απολύτως αμφιβολία για την υποψηφιότητα του Φρέντυ Μπελέρη με τη ΝΔ.  Το ότι είχε κλειδώσει η συμμετοχή του στο γαλάζιο ευρωψηφοδέλτιο σας το είχαμε μεταφέρει αρκετό καιρό πριν, ειδικά όταν στο 15ο Συνέδριο της ΝΔ είχαν δώσει το παρών ο αδερφός και ο γιός του εκλεγμένου και φυλακισμένου δημάρχου Χειμάρας.

Η υποψηφιότητά του δεν πέρασε καθόλου από 40 κύματα καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να το είχε αποφασίσει εδώ και αρκετές ημέρες πριν την ανακοίνωση του ψηφοδελτίου, δεν το ανακοίνωναν όμως ώστε να υπάρχει και το απαραίτητο… σασπένς κατά την εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων.

Σε κάθε περίπτωση η υποψηφιότητά Μπελέρη με τη ΝΔ μπορεί να αλλάξει πολλά δεδομένα.  Εκτός από τα πολιτικά μηνύματα που εκπέμπει για την στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στην ελληνική ομογένεια και κατά των αυθαιρεσιών Ράμα, θεωρείται σίγουρο πως θα βοηθήσει καταλυτικά στο να αντιμετωπιστούν οι προς τα δεξιά διαρροές από το κυβερνών κόμμα.

Επίσης, ο Μπελέρη παίζει δυνατά, λόγω και των στηρίξεων που θα έχει, για την πρώτη θέση στις εκλογές, κάτι που με αξιώσεις διεκδικούν και άλλοι υποψήφιοι βεβαίως όπως οι Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Γιώργος Αυτιάς.

ΣΥΡΙΖΑ: Εκλογές στα… μυστικά

Από την Κουμουνδούρου δήλωναν, λέει, ικανοποιημένοι από τα ποσοστά συμμετοχής στις προκριματικές εκλογές της περασμένης Κυριακής για την ανάδειξη των υποψηφίων ευρωβουλευτών.  Τα γνωστά πρόσωπα κυριάρχησαν και απέσπασαν μια θέση στα ψηφοδέλτια για τις κάλπες της 9ης Ιουνίου.

Τώρα πως δηλώνουν ικανοποιημένοι με 63.000 συμμετοχή όταν στις εσωκομματικές εκλογές για τον νέο πρόεδρο ψήφισαν 150.000, δεν μπορώ να το απαντήσω.  Φυσικά, θα πει κάποιος, άλλο το διακύβευμα των προεδρικών εκλογών, ισχυρότερο. Αλλά και σε αυτές τις εκλογές συμμετείχαν αρκετές δεκάδες υποψήφιοι όπερ σημαίνει φίλους και γνωστούς να κινητοποιούσαν, οι συμμετέχοντες θα έπρεπε να είναι περισσότεροι.

Το δεύτερο που έχει προκαλέσει και πολλές συζητήσεις, όχι θετικές ασφαλώς, ήταν η απόφαση της Κουμουνδούρου να ανακοινώσει αλφαβητικά όσους εκλέχθηκαν στο ευρβψηφοδέλτιο. Ούτε καν τη σειρά εκλογής και πολύ περισσότερο δίχως τους σταυρούς που συγκέντρωσε ο καθένας…

 

Mε Τζιτζικώστα και Βορίδη στη Βόρεια Ελλάδα

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας θα έχει κεντρικό ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία της ΝΔ για τις ευρωεκλογές, κάτι που του ζήτησε το Μαξίμου, γνωρίζοντας πως μπορεί να απευθυνθεί στα δεξιά κοινά και στην πλευρά της λαϊκής δεξιάς της Νέας Δημοκρατίας.  Εκεί δηλαδή που η ΝΔ πάσχει και έχει διαρροές ειδικά στην περιφέρεια της Μακεδονίας.  Στο προεκλογικό πεδίο κεντρικός θα είναι και ο ρόλος του Μάκη Βορίδη που θα «οργώσει» την Βόρεια Ελλάδα.

(Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “Πολιτική”, 20-4-2024)