Γ. Δημαρέλος: Καμία ιδιωτικοποίηση στα ρεύματα αποκομιδής του μπλε και πράσινου κάδου – Το εξετάζουμε για τον καφέ κάδο

από Team MyPortal.gr
sms

«Δεν πρόκειται να ιδιωτικοποιηθεί κανένα ρεύμα αποκομιδής του μπλε και του πράσινου κάδου», διαβεβαίωσε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Κλιματικής Προστασίας Γιώργος Δημαρέλος, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Βασίλη Τομπουλίδη.

Ωστόσο, από το βήμα της ειδικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου για τη λογοδοσία της δημοτικής αρχής, ο κ. Δημαρέλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο εμπλοκής ιδιωτών στο σκέλος που αφορά τον καφέ κάδο για τη συλλογή οργανικών αποβλήτων από μεγάλους παραγωγούς, όπως τα καταστήματα εστίασης, τα νοσοκομεία, τα ξενοδοχεία και οι λαϊκές αγορές.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της νυχτερινής αποκομιδής ο κ. Δημαρέλος ανέφερε ότι αυτή την περίοδο γίνεται η προετοιμασία ενός σχεδίου σχετικά με τις περιοχές όπου η πρωινή ή η μεσημεριανή αποκομιδή μπορεί πλέον να γίνεται το βράδυ.

Ωστόσο, ο ίδιος τόνισε ότι υπάρχουν αρκετές περιοχές στο ιστορικό κέντρο, όπου είναι πρακτικά ανέφικτο η αποκομιδή να γίνεται μόνον τις βραδινές ώρες, αφού λόγω των λειτουργιών που φιλοξενούν και λόγω της υψηλής επισκεψιμότητάς τους η παραγωγή απορριμμάτων είναι μεγάλη, με αποτέλεσμα οι κάδοι να γεμίζουν δύο και τρεις φορές την ημέρα.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Πολιτικής Προστασίας, στις προθέσεις του δήμου Θεσσαλονίκης είναι να μετακινηθεί τις βραδινές ώρες η μεταφορά των απορριμμάτων με τους τράκτορες, που εκτελείται μέσω της περιφερειακής οδού.

«Το στοίχημα της δημοτικής αρχής για φέτος είναι η καθαριότητα και ο δημόσιος χώρος», είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του προς τους εργαζόμενους της καθαριότητας γιατί κάθε μέρα η εικόνα της πόλης βελτιώνεται.