Οι βουλευτές της Θεσσαλονίκης στο Μαξίμου, το γευμα Δένδια-Τζιτζικώστα και οι προτεραιότητες της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη

από Team MyPortal.gr
sms

Γράφει ο “Γέρων”

Το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου θα περάσουν αύριο στις 5 το απόγευμα οι βουλευτές Θεσσαλονίκης της ΝΔ για να συναντήσουν τον πρωθυπουργό, στο πλαίσιο των συναντήσεων που ξεκίνησε ενόψει των ευρωεκλογών.

Απο τις έως τώρα συναντήσεις που έχουν γίνει πληροφορούμαι πως εκτός απο τα προβλήματα που καταγράφονται ανά νομό και περιφέρεια γίνεται και το απαραίτητο μασάζ στους βουλευτές που επίσης λένε τα παράπονά τους απο τους κυβερνητικούς και όσο να το κάνεις εκτονώνουν την όποια δυσαρέσκεια μπορεί να έχου απο πρόσωπα ή καταστάσεις.

Δεν θα επισημάνω κάτι νέο αν σας πω ότι η Θεσσαλονίκη προβληματίζει Μαξίμου και Πειραιώς για τα ποσοστά της ΝΔ και στο πλαίσιο αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που έχει πάρει πάνω του τον προεκλογικό αγώνα, μετά το Πάσχα και ως τις εκλογές θα βρεθεί τουλάχιστον άλλες δύο φορές στην πόλη.

Πολλές φορές θα βρεθεί και ο Νίκος Δένδιας ο οποίος ανέλαβε τον συντονισμό του προεκλογικού αγώνα της ΝΔ στην Κεντρική Μακεδονία.  Στην πρώτη σύσκεψη που είχε με βουλευτές και στελέχη του κόμματος το απόγευμα της Παρασκευής στα γραφεία της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ Θεσσαλονίκης, ο υπουργός Άμυνας, άφου έφυγαν οι κάμερες, δεν έκρυψε τις δυσκολίες με τις διαρροές προς τα δεξιά και εστίασε στην ανάγκη κινητοποίησης των στελεχών ώστε αυτές οι διαρροές, κυρίως προς Ελληνική Λύση και Νίκη, που έχουν κυρίως χαρακτήρα μηνύματος προς την κυβερνητική παράταξη, να αντιμετωπιστούν.

Πριν τη σύσκεψη αυτή, με πληροφόρησαν πως ο Νίκος Δένδιας έφαγε στις “7 Θάλασσες” με τον Απόστολο Τζιτζικώστα.  Με ερείσματα και οι δύο στο χώρο της “καραμανλικής” και λαϊκής δεξιάς θα έχουν σημαντικό ρόλο στη συσπείρωση της ΝΔ στην Μακεδονία ενόψει των ευρωεκλογών.

Πιστέψτε με πως και οι δύο έχουν ισχυρό κίνητρο για την επιτυχία αυτού του εγχειρήματος. O μεν Δένδιας θα ειναι λέγεται παρών στην επόμενη ημέρα της ΝΔ, όταν αυτή εμφανστεί,  ο δε Τζιτζικωστας ακούγεται για τη θέση του επιτρόπου της Ελλάδας στην Ε.Ε.