Σε κατ’ οίκον περιορισμό ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά μέχρι να αποφασιστεί η ποινική του αντιμετώπιση – Διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα

από Team MyPortal.gr
sms

Σε κατ’ οίκον περιορισμό θα παραμείνει ο 34χρονος αστυνομικός που πυροβόλησε και τραυμάτισε σοβαρά τον 16χρονο Ρομά, κατά τη διάρκεια καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ1, υπήρξε διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα για την προφυλάκιση ή μη του 34χρονου κατηγορούμενου και το θέμα παραπέμπεται σε συμβούλιο πλημμελειοδικών.

Δρακόντεια τα μέτρα στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Ο κατηγορούμενος πέρασε λίγο πριν από τις 9 το πρωί της Παρασκευής το κατώφλι του γραφείου του α’ τακτικού ανακριτή Θεσσαλονίκης, υπό άκρα μυστικότητα και χωρίς να γίνει αντιληπτός από τις κάμερες και συνοδευόμενος από τον συνήγορο του Αλέξη Κούγια.

Την ίδια ώρα Ρομά και ομάδες αριστεριστών και αντιεξουσιαστών συγκεντρώθηκαν έξω από τα δικαστήρια, ζητώντας την προφυλάκιση του αστυνομικού, με το κλίμα να παραμένει έκρυθμο όπως και τις προηγούμενες ημέρες.

Αρκετοί κρατούσαν φωτογραφίες του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη, ο οποίος συνεχίζει να δίνει τη δική του μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, στην εντατική του Ιπποκράτειου νοσοκομείου.