Στη φάση μελετών το ξύλινο ντεκ στην παλιά παραλία

από Team MyPortal.gr
sms

Στη φάση των μελετών περνά το εμβληματικό έργο της κατασκευής ξύλινου ντεκ στην παλιά παραλία, που θα οδηγήσει στη διεύρυνση του κοινόχρηστου χώρου προς την πλευρά της θάλασσας.

Το θέμα θα απασχολήσει τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης στην επόμενη τακτική συνεδρίασή τους, που έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 22 Απριλίου. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αναμένεται να παρουσιαστούν από μέρους της νέας δημοτικής αρχής τα επόμενα βήματα που αφορούν τον σχεδιασμό. Στόχος της διοίκησης του Στέλιου Αγγελούδη είναι οι διαδικασίες της μελετητικής ωρίμανσης του έργου να τρέξουν το ταχύτερο δυνατό, ώστε να μη χαθεί η ευκαιρία του νέου ΕΣΠΑ. Προς αυτή την κατεύθυνση σε ό,τι αφορά τη μελετητική ωρίμανση του έργου η νέα δημοτική αρχή δεν αποκλείεται να ακολουθήσει διαφορετική πορεία από αυτή που είχε εκκινήσει η απελθούσα διοίκηση του δήμου.

Το υφιστάμενο κρηπίδωμα της παλιάς παραλίας σχεδιάζεται να επεκταθεί προς την πλευρά της θάλασσας με μια ήπια και αναστρέψιμη ξύλινη κατασκευή, πλάτους πέντε έως δέκα μέτρων. Το ντεκ θα κατασκευαστεί στο τμήμα του παραλιακού μετώπου από τον Λευκό Πύργο έως και την πρώτη προβλήτα στο λιμάνι.

Το ξύλινο ντεκ θα λειτουργήσει σαν ένας εξώστης αναψυχής προς την πλευρά της θάλασσας, ενώ η κατασκευή του θα επιλύσει σειρά λειτουργικών προβλημάτων, καθώς το μικρό, σήμερα, εύρος του κρηπιδώματος της παλιάς παραλίας είναι αδύνατο να καλύψει τις ανάγκες των χιλιάδων επισκεπτών της, πεζών αλλά και ποδηλατών.

Για το έργο της κατασκευής ντεκ στην παλιά παραλία ο δήμος Θεσσαλονίκης είχε προκηρύξει κατά την περασμένη αυτοδιοικητική περίοδο αρχιτεκτονικό διαγωνισμό ιδεών, στο πλαίσιο του οποίου το πρώτο βραβείο απονεμήθηκε στην πρόταση που υπογράφεται από τον αρχιτέκτονα μηχανικό Γεώργιο Δημόπουλο και την πολιτικό μηχανικό Βασιλική Παναγιωτοπούλου.