Εντός του 2024 η έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος για το εμβληματικό έργο της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου

από Team MyPortal.gr
sms

 Το Προεδρικό Διάταγμα για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Θεσσαλονίκης από το Καλοχώρι έως το Αγγελοχώρι είναι εφικτό να εκδοθεί μέσα στο τρέχον έτος, όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Πάρις Μπίλλιας, κατά τη σημερινή ειδική συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας για τη λογοδοσία της περιφερειακής αρχής.

Ο κ. Μπίλλιας τοποθετήθηκε για το ζήτημα της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου, έπειτα από σχετική ερώτηση του επικεφαλής της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης Χρήστου Παπαστεργίου.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων, το πρότζεκτ που έχει σχεδιάσει η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου συνιστά τη μεγαλύτερη πολεοδομική μεταρρύθμιση από τη δεκαετία του 1960. «Το έργο αυτό θα αποτελέσει τη νέα ταυτότητα της Θεσσαλονίκης, θα την αναμορφώσει, θα την αλλάξει ριζικά και θα τη μετατρέψει σε επίκεντρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης», ανέφερε ο ίδιος.

Στην κεντρική τοποθέτησή του στο περιφερειακό συμβούλιο, ο κ. Μπίλλιας έκανε γνωστό ότι οι διαδικασίες για την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος καθυστέρησαν, καθώς φορείς του δημοσίου, όπως η ΓΑΙΑΟΣΕ, ο ΟΣΕ, το ΤΑΙΠΕΔ και τα ΕΛΠΕ είχαν θέσει ζητήματα για εκτάσεις που βρίσκονται στην ιδιοκτησία τους. Μετά από τροποποιήσεις που έγιναν, η σχετική μελέτη θα βγει μέσα στις επόμενες ημέρες και πάλι σε διαβούλευση, ώστε μέσα στο καλοκαίρι το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο για το παραλιακό μέτωπο να πάει στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος.

Απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα του Χρήστου Παπαστεργίου, ο Πάρις Μπίλλιας εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να συσταθεί ένας φορέας που θα αναλάβει την υλοποίηση αλλά και τη συντήρηση της εμβληματικής αυτής παρέμβασης. Σχετικά με την περιοχή της Σοφούλη, που σήμερα δεν περιλαμβάνεται στον σχεδιασμό, ο κ. Μπίλλιας σημείωσε ότι η ένταξή της είναι δυνατή ανά πάσα στιγμή, εφόσον ο δήμος Καλαμαριάς εκπονήσει τις αναγκαίες μελέτες.