Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας: Λαμπαδηδρόμος ο Μαργαρίτης Σχοινάς

από Team MyPortal.gr
sms

Η τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία – και ένα απρόοπτο – και ξεκίνησε το ταξίδι της για τη Γαλλική πρωτεύουσα όπου θα πραγματοποιηθούν φέτος οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Μεταξύ των λαμπαδηδρόμων που μετέφεραν την φλόγα ήταν και ο Έλληνας Ευρωπαίος επίτροπος Μαργαρίτης Σχοινάς.

Η τελετή, παρουσία της προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, πραγματοποιήθηκε στην Αρχαία Ολυμπία, σύμφωνα με το παραδοσιακό τελετουργικό, με πλήθος κόσμου να παρακολουθεί με δέος.

Η Ολυμπιακή Φλόγα, λίγο μετά τις 12:15, δεν άναψε με τον παραδοσιακό τρόπο, από τις ακτίνες του ήλιου, αφού δεν το επέτρεψαν οι καιρικές συνθήκες (συννεφιά), αλλά για το άναμμα της δάδας χρησιμοποιήθηκε η βοήθεια της εφεδρικής Φλόγας που κρατήθηκε στο τέλος της χθεσινής πρόβας τζενεράλε.

Ακολούθησε ο Χορός των Ιερειών και των 15 Κούρων στο χορευτικό που δημιούργησε και σκηνοθέτησε η Χορογράφος Αρτεμις Ιγνατίου, με ενδυμασίες της Μαίρης Κατράντζου, υπό τους ήχους της μουσικής του συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου, πριν η Πρωθιέρεια Μαίρη Μηνά εισέλθει με την Ολυμπιακή Φλόγα στο Αρχαίο Στάδιο για να την παραδώσει στoν πρώτο Λαμπαδηδρόμο, Χρυσό Ολυμπιονίκη της Κωπηλασίας, Στέφανο Ντούσκο μαζί με ένα κλαδί ελιάς.

Εκείνος στη συνέχεια παρέδωσε την Ολυμπιακή Φλόγα και το κλαδί ελιάς στην Γαλλίδα κολυμβήτρια, Λορ Μανοντού, η οποία κατέκτησε τον πρώτο Ολυμπιακό τίτλο της στα 400 μέτρα ελεύθερο, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, και έγινε η πρώτη Γαλλίδα Λαμπαδηδρόμος.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς περήφανος λαμπαδηδρόμος

Η Γαλλίδα ολυμπιονίκης με τη σειρά της έδωσε στον τρίτο λαμπαδηδρόμο, που ήταν ο Έλληνας Ευρωπαίος Επίτροπος, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς, περίμενε με χαρά και ενθουσιασμό να παραλάβει την ολυμπιακή φλόγα και να διανύσει την απόσταση των 100 μέτρων, προτού η φλόγα ξεκινήσει ένα ταξίδι 5.000 χιλιομέτρων σε όλη την Ελλάδα για 11 ημέρες και στη συνέχεια, παραδοθεί στις 26 Απριλίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο της Αθήνας, στους Γάλλους διοργανωτές.

Η ανάρτηση του Μαργαρίτη Σχοινά

Λίγο μετά το πέρας της Τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μαργαρίτης Σχοινάς, έκανε μία ανάρτηση.

«Επί 3000 χρόνια η Αρχαία Ολυμπία συμβολίζει την θέληση των ελευθέρων ανθρώπων να νικήσουν τον πόλεμο και την διχόνοια. Η σημερινή τελετή αφής της Ολυμπιακής φλόγας ακτίνα φωτός και ελπίδας σε έναν ταραγμένο κόσμο. Bonne chance @Paris2024 pour les JO les plus européens !» έγραψε στο Twitter.

Πηγή: iefimerida.gr