Σε δημοφιλή χειμερινό προορισμό αναδεικνύονται τα Καλάβρυτα

από Team MyPortal.gr
sms

Σε δημοφιλή χειμερινό προορισμό αναδεικνύονται τα Καλάβρυτα και η ευρύτερη περιοχή, αφού, όπως είπε στον Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς, οι επισκέπτες κατά την διάρκεια της εορταστικής περιόδου ξεπέρασαν τους 50.000.

Για τους λόγους που οδήγησαν στη αύξηση της επισκεψιμότητας, ο δήμαρχος εκτιμά ότι «έπαιξαν καταλυτικό ρόλο η λειτουργία του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου – Πατρών, η πολύ καλή οργάνωση του χιονοδρομικού κέντρου, αλλά και οι προσπάθειες που καταβάλλουμε ως δήμος».

Επίσης, ο δήμαρχος αναφέρει ότι «η ανάπτυξη ξενοδοχειακών υποδομών μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες του μεγαλύτερου ποσοστού των επισκεπτών», προσθέτοντας ότι αρκετοί είναι οι εκδρομείς που έρχονται στα Καλάβρυτα για μία ημέρα, χρησιμοποιώντας κυρίως τον οδοντωτό σιδηρόδρομο.

Όμως, όπως προσθέτει ο κ. Λαζουράς, η τουριστική κίνηση δεν περιορίζεται μόνο στην πόλη των Καλαβρύτων, αλλά επεκτείνεται και σε γειτονικές περιοχές.

Ειδικότερα, όπως σημειώνει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, πολλοί επισκέπτες διαμένουν σε καταλύματα που λειτουργούν σε κοντινές περιοχές, όπως στην Κλειτορία, στη Δάφνη, στη Βλασία κ.α, ενώ γευματίζουν σε γραφικές ταβέρνες στην Ζαχλωρού στο Σκεπαστό, στην Κλειτορία, στο Σπέρχο και στους Λουσούς.

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με τον δήμαρχο, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να κάνουν εκδρομές για να δουν τα αξιοθέατα της περιοχής, όπως το Σπήλαιο των Λιμνών, το Πλατανόδασος στο Πλανητέρο, το Κλήμα του Παυσανία, τις πηγές του ποταμού Λάδωνα, τα ύδατα Στυγός κ.α.

Επίσης, επισκέπτονται τις ιστορικές μονές της Αγίας Λαύρας, του Μεγάλου Σπηλαίου και της Παναγίας Μακελλαριάς, καθώς και το ιερό προσκύνημα Παναγίας Πλατανιώτισσας.

Σχετικά με τα οφέλη από την αύξηση των επισκεπτών, ο Γιώργος Λαζουράς επισημαίνει: «με κορωνίδα το χιονοδρομικό κέντρο κινείται όλη η αγορά, με αποτέλεσμα να καταγράφεται πολύ σημαντική βοήθεια για την τοπική οικονομία».