Ανοδικά οι ευρωαγορές

από Team MyPortal.gr
sms

Με κέρδη άνοιξαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή, ολοκληρώνοντας μια, σε γενικές γραμμές, αρνητική εβδομάδα στην οποία κυριάρχησαν τα εταιρικά κέρδη.

Συγκεκριμένα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600σημειώνει άνοδο 0,20%, με τις τεχνολογικές μετοχές να κερδίζουν 0,08%. Ο περιφερειακός δείκτης τερμάτισε χαμηλότερα τις τρεις τελευταίες συνεδριάσεις, καθώς οι επενδυτές αφομοίωσαν μια σειρά αποτελεσμάτων από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Επίσης, ο γερμανικός DAX άνοιξε με κέρδη 0,17%, ο βρετανικός FTSE με κέρδη 0,30%, ο γαλλικός CACμε κέρδη 0,24% και ο ιταλικός FTSE MIB με άνοδο 0,21%.

Αναμένονται στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου, το ποσοστό πληθωρισμούτης Τουρκίας, τη γαλλική βιομηχανική παραγωγή και την ισπανική απασχόληση.

Η εβδομάδα κυριαρχείται επίσης από την τελευταία συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για τη νομισματική πολιτική. Τα επιτόκια παρέμειναν σταθερά, όπως αναμενόταν, αλλά οι αγορές ενδιαφέρθηκαν περισσότερο για τα μηνύματα του προέδρου της Fed ότι είναι “απίθανο” η επόμενη κίνηση της κεντρικής τράπεζας να είναι μια αύξηση των επιτοκίων.