Μίνι απολογισμός τετραμήνου από τον Στέλιο Αγγελούδη: “Διοικούμε συνεργαζόμενοι, αλλά και διεκδικώντας για την πόλη”

από Team MyPortal.gr
sms

της Βαρβάρας Ζούκα

Έναν μίνι απολογισμό για το πρώτο τετραμήνο της θητείας του στον δήμο Θεσσαλονίκης παρουσίασε ο Στέλιος Αγγελούδης, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με δημοσιογράφους, εν όψει Πάσχα.

Με την επισήμανση ότι η δημοτική αρχή πορεύεται με λεπτομερές στρατηγικό σχέδιο πενταετίας, ο κ. Αγγελούδης υπογράμμισε ότι “διοικούμε τον δήμο Θεσσαλονίκης συνεργαζόμενοι και συγχρόνως διεκδικώντας για την πόλη”.
Ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης έστειλε ένα μήνυμα ενότητας, τονίζοντας ότι “απευθυνόμαστε σε όλη την πόλη”.
Όπως ανέφερε, κατά τις πρώτες εκατό μέρες της νέας δημοτικής αρχής έγιναν σημαντικά βήματα για τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη και της καθαριότητας, ενώ συνολικός στόχος της διοίκησης για την τρέχουσα πενταετία είναι η ανάπτυξη του δημόσιου χώρου.

Μιλώντας για την “Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη”, ο Στέλιος Αγγελούδης έκανε λόγο για ανθρώπους από διαφορερικές αφετηρίες “που συγκρότησαν μια συνεκτική ομάδα που δουλεύει και δουλεύει καλά”.

Μέχρι τον Ιούνιο η δεύτερη φάση πεζοδρόμησης της Αγίας Σοφίας

Παράλληλα, μέσα στις πρώτες εκατό μέρες, η διοίκηση του Στέλιου Αγγελούδη αναζήτησε χρηματοδοτικά εργαλεία, ώστε να τρέξουν σημαντικά έργα που θα αλλάξουν την εικόνα της πόλης.
Ο κ. Αγγελούδης αναφέρθηκε στη στενή συνεργασία στο επίπεδο των έργων με την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και προσωπικά με τον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα. Μιλώντας για τη σχέση του δήμου Θεσσαλονίκης με την κυβέρνηση, ο κ. Αγγελούδης σημείωσε: “όπου η κυβέρνηση είναι κοντά μας, θα είμαστε δυο φορές υποστηρικτικοί. Στα θέματα που δεν υπάρχει αυτή η υποστήριξη, θα ανεβάζουμε τον πήχη των διεκδικήσεων”.

Σύμφωνα με τον κ. Αγγελούδη, μέχρι τον Ιούνιο θα έχει δημοπρατηθεί η δεύτερη φάση των έργων πεζοδρόμησης της Αγίας Σοφίας, ενώ σε περίπου ένα τρίμηνο θα αναδειχθεί ο ανάδοχος για την πλατεία Ελευθερίας.

Στα μεγάλα έργα που θα τρέξουν περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η ανάπλαση της Διοικητηρίου και της πλατείας Δικαστηρίων, το ξύλινο ντεκ στην παραλία, η ανάπλαση της Αριστοτέλους, η αξιοποίηση των πρώην στάβλων Παπάφη κ.ά.

Πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης

Ο Στέλιος Αγγελούδης ανακοίνωσε ένα μεγάλο πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, μέσω του οποίου θα αναβαθμιστούν και θα γίνουν υιοθεσίες πάρκων και κοινόχρηστων χώρων.