Σ. Πέτσας: Υλοποιούμε έργα που θα βοηθήσουν την καθημερινότητα των πολιτών

από Team MyPortal.gr
sms

«Ηκυβέρνηση στοχεύει και υλοποιεί έργα που θα βοηθήσουν την πορεία της χώρας προς το μέλλον αλλά και την καθημερινότητα των πολιτών, για τους οποίους ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας ο οποίος βρέθηκε σήμερα το πρωί στο Ρέθυμνο προσκεκλημένος από τον δήμαρχο Γιώργη Μαρινάκη ώστε να παραβρεθεί στη τελετή αγιασμού του ανακαινισμένου δημαρχείου.

Εκπρόσωποι φορέων της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης, εκκλησία, πανεπιστημιακοί και εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, γνώρισαν το εκ βάθρων ανακαινισμένο δημαρχείο το οποίο σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, συμβολίζει πολλά πράγματα που αφορούν στο μέλλον για το οποίο «οφείλουμε να κρατήσουμε δύο χαρακτηριστικά τα οποία αφορούν, στην αγάπη και τη χρηστή διοίκηση».

«Αγάπη για την προσφορά στον τόπο, αγάπη για το καθήκον που μπορεί να βελτιώνει τη ζωή των δημοτών, των επισκεπτών, όλων που έρχονται σε αυτό τον υπέροχο τόπο το Ρέθυμνο. Και φυσικά χρηστή διοίκηση διότι πρέπει να σεβόμαστε τον μόχθο των δημοτών, του φορολογούμενου, που από τον ιδρώτα τους, παίρνουμε ένα μέρος προκειμένου να επενδύουμε στην κοινωνική συνοχή στη βιώσιμη ανάπτυξη και φυσικά σε έργα που κοσμούν την περιοχή, όπως ένα σύγχρονο δημαρχείο ενεργειακά και αισθητικά λειτουργικό».

Όπως ανέφερε ο Στέλιος Πέτσας «Η κεντρική κυβέρνηση πρέπει να προσβλέπει και να επενδύει, στη διάθεση και τα αποτελέσματα αγαστής συνεργασίας με την τοπική αυτοδιοίκηση και φυσικά με τους πολίτες. Αυτό το έργο που εγκαινιάσαμε σήμερα είναι ένα μικρό μόνο δείγμα από τα πολλά που έχουμε μέσω του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης του Υπουργείου Εσωτερικών σε όλη την Κρήτη αλλά και στο Ρέθυμνο. Είναι πολύ σημαντικό ότι έρχονται και άλλα έργα προς ένταξη το ερχόμενο διάστημα, αλλά έχουμε και έργα από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, όπως επίσης και χρηματοδοτήσεις και έργα όταν υπάρξει κάποια ανάγκη, όπως για παράδειγμα από φυσικές καταστροφές» επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Εσσωτερικών, ο οποίος συνοδευόταν από τον γ.γ του υπουργείου Μιχάλη Σταυριανουδάκη.

Στο ενδιαφέρον της κυβέρνησης και των αρμόδιων υπουργείων βρίσκεται και η ανάγκη κάλυψης του ενεργειακού κόστους σε έκτακτες ανάγκες όπως σημείωσε ο κ. Πέτσας: «Στο ενεργειακό κόστος η κυβέρνηση έχει συνδράμει με χρηματοδοτήσεις 307 εκατομμύρια σε όλους τους δήμους της χώρας για το 2022 ενώ 25 εκατομμύρια ευρώ θα είναι άμεσα διαθέσιμα για τους δήμους και 20 εκατομμύρια για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης και αποχέτευσης. Επίσης χρηματοδοτούμε τη θέρμανση των παιδιών μας με 14 εκατομμύρια επιπλέον προς τις σχολικές επιτροπές, χρηματοδότηση που βγήκε πριν από δύο ημέρες».

Άμεση προτεραιότητα το Ειδικό Σχολείο στο Ρέθυμνο

Τόνισε μάλιστα πως η κυβέρνηση λέει ένα μεγάλο «ναι» στα μεγάλα έργα για το μέλλον: «Λέμε “ναι” και βάζουμε χρήματα στο τραπέζι, με αγαστή συνεργασία με την αυτοδιοίκηση στο Ρέθυμνο και φυσικά πάντα με τη σημαντική συμβολή του βουλευτή της περιοχής Γιάννη Κεφαλογιάννη. Όπως επίσης λέμε “ναι” στην αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων όπως αυτές που δίνουμε τώρα με έξτρα υποστήριξη της αυτοδιοίκησης σχετικά με το Ειδικό Σχολείο».

Ειδικότερα για το ζήτημα του Ειδικού Σχολείου στο Ρέθυμνο, ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε ότι δεν είναι μόνο θέμα του Υπουργείου Εσωτερικών αλλά πρόκειται για αρμοδιότητα θεματική, τα Ειδικά Σχολεία, και η οποία είναι στο ενδιαφέρον και στην καρδιά του πρωθυπουργού, ενώ σημείωσε ότι τα Ειδικά Σχολεία από τη φύση τους είναι διαδημοτικά διότι απευθύνονται σε πολίτες περισσότερους από έναν δήμο.

«Έχω πει και έχω εξηγήσει ότι το Ειδικό Σχολείο στο Ρέθυμνο είναι ένα θέμα στις άμεσες προτεραιότητες μας, εξαντλώντας όμως πρώτα όλες τις δυνατότητες που άπτονται του πλαφόν και του προγράμματος χρηματοδότησης, διότι το ειδικό σχολείο που είναι διαδημοτικό εξαιρείται του πλαφόν χρηματοδότησης σε αυτή τη φάση. Πιστεύω όμως ότι θα υπάρξουν πολύ θετικά αποτελέσματα και μάλιστα σύντομα».

Το ανακαινισμένο δημαρχιακό κτίριο ολοκληρώθηκε μετά από ενάμιση χρόνο εργασιών, οι οποίες έφτασαν μέχρι θεμελίων σύμφωνα με τον δήμαρχο Γιώργη Μαρινάκη.

«Αποκτήσαμε ένα ασφαλές, υγιεινό, ενεργειακά αυτόνομο κτίριο, με μηδενική κατανάλωση. Είμαστε ευγνώμονες που υπάρχουν προγράμματα αναβάθμισης δημόσιων κτιρίων, μεταξύ αυτών και σχολεία… Οι θεσμικοί όταν έχουν καλή σχέση και σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ τους μπορούν να κάνουν πολλά περισσότερα πράγματα από όσα μπορεί ο καθένας να υποθέσει. Μόνο καλά λόγια έχω να πω για τον κ. Πέτσα και το Υπουργείο Εσωτερικών» ανέφερε ο δήμαρχος Ρεθύμνου σημειώνοντας για το έργο αναβάθμισης του δημαρχείου πως έγινε «μία πολύ σοβαρή δουλειά, ακόμη και στατική».

Η αντιπολίτευση επενδύει στην τοξικότητα

Στο περιθώριο της τελετής Αγιασμού ο Στέλιος Πέτσας αναφερόμενος στην πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως η κυβέρνηση και η Νέα Δημοκρατία ασχολείται με το μέλλον: «Αυτό ήταν και το μήνυμα του πρωθυπουργού παρουσιάζοντας από το Ηράκλειο το αναπτυξιακό πρόγραμμα για την Κρήτη με πάνω από 480 έργα ύψους 7,7 δισεκατομμυρίων ευρώ» τόνισε

Προσέθεσε: «Το πρόβλημα με την αξιωματική αντιπολίτευση είναι ότι επενδύει μόνο σε μία τοξικότητα, θέλει να τραβήξει τη χώρα στο παρελθόν, αλλά ούτε για το παρελθόν μπορεί να μιλήσει διότι δεν την εξυπηρετεί η σύγκριση. Τι να θυμηθεί κανείς από το 2015 μέχρι το 2019. Ότι κινδυνέψαμε να μείνουμε εκτός ευρωζώνης; Ότι δεσμεύτηκε η δημόσια περιουσία για 100 χρόνια; Ότι έμπαιναν οι συνταξιούχοι στις ουρές για να σηκώσουν 60 ευρώ, τι μπορεί να πρωτοθυμηθεί ο πολίτης από την κυβέρνηση του κυρίου Τσίπρα και να συγκρίνει; Αυτό θα το κάνουμε εμείς στη Βουλή. Ρωτάω, για το μέλλον έχει να πει κάτι ο κύριος Τσίπρας; Αν ακούσατε εσείς πείτε το και σε μένα διότι δεν έχουμε ακούσει τίποτα. Αντιθέτως, εμείς έχουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο το οποίο θα αναπτύξουμε μέσα στη Βουλή όλες αυτές τις μέρες και πιστεύω ότι οι Έλληνες πολίτες θα εμπιστευτούν και θα δείξουν αυτό που δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις. Θα δείξουν την εμπιστοσύνη τους στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ώστε να συνεχίσει το έργο του για την πορεία της χώρας πάντα προς τα μπροστά».