Πεντάγωνο-Έκθεση: Ο αριθμός των αναφορών θέασης UFO αυξάνεται ραγδαία

από Team MyPortal.gr
sms

Η αμερικανική κυβέρνηση έχει κατακλυστεί από εκατοντάδες αναφορές για UFO (ΑΤΙΑ) τον τελευταίο χρόνο και περίπου οι μισές από αυτές παραμένουν ανεξήγητες, σύμφωνα με έκθεση του Πενταγώνου.

Η 11σέλιδη έκθεση του Γραφείου του Διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ODNI), αποκαλύπτει ότι το Πεντάγωνο έχει καταγράψει συνολικά 510 αναφορές υποτιθέμενων θεάσεων αγνώστου ταυτότητας εναέριων φαινομένων – που κατατέθηκαν σε μεγάλο βαθμό από το στρατιωτικό προσωπικό των ΗΠΑ. Από αυτές τις περιπτώσεις, οι 366 εντοπίστηκαν πρόσφατα το 2022, ενώ οι υπόλοιπες 144 είχαν εντοπιστεί σε προηγούμενη έκθεση του ODNI που εξέτασε τα σχετικά δεδομένα που συγκεντρώθηκαν μεταξύ 2004 και 2017.

Από τις 366 νέες υποθέσεις που συλλέχθηκαν πρόσφατα, οι 195 επιλύθηκαν αρχικά με σχετικά τετριμμένες εξηγήσεις. Σύμφωνα με την έκθεση, 26 υποθέσεις ταυτοποιήθηκαν ως μη επανδρωμένα αεροσκάφη, 163 ταξινομήθηκαν ως «μπαλόνια ή αντικείμενα που μοιάζουν με μπαλόνια» και έξι αναφέρθηκαν ως «αερομεταφερόμενη ακαταστασία», όπως πουλιά ή πλαστικές σακούλες. Τα ευρήματα αυτά ταιριάζουν με προηγούμενους ισχυρισμούς αξιωματούχων του Πενταγώνου ότι οι πιο πρόσφατες αναφορές για ΑΤΙΑ ήταν πιθανότατα τα αποτελέσματα ξένων μη επανδρωμένων αεροσκαφών επιτήρησης και αερομεταφερόμενα συντρίμμια.

Οι υπόλοιπες 171 αναφορές εξακολουθούν να παραμένουν ανεξήγητες, σύμφωνα με την έκθεση. Ορισμένες από αυτές τις αναφορές, οι οποίες αφορούσαν αντικείμενα που κινούνταν με ασυνήθιστους ή ανεξήγητους τρόπους, παραμένουν υπό διερεύνηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις αρχές του 2022, το Πεντάγωνο ίδρυσε ένα νέο γραφείο για το συντονισμό και τη διερεύνηση αναφορών θεάσεων ΑΤΙΑ από το στρατιωτικό προσωπικό των ΗΠΑ. Το γραφείο, που ονομάζεται All-domain Anomaly Resolution Office (AARO), έχει αναλάβει τις 366 πρόσφατες αναφορές και αναμένει να λάβει πολλές ακόμη, καθώς η κυβέρνηση εργάζεται για να αποστιγματίσει τις αναφορές τέτοιων φαινομένων προς το συμφέρον της εθνικής ασφάλειας, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι της υπηρεσίας.