Παρέμβαση Πλεύρη για τις ελλείψεις στα φάρμακα

από Team MyPortal.gr
sms

Εντολή στον ΕΟΦ να ελέγξει 5 πολυεθνικές εταιρείες που φέρεται να εισάγουν μικρότερες ποσότητες φαρμάκων στην ελληνική επικράτεια από όσες απαιτούνται για την κάλυψη του πληθυσμού, έδωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης με αφορμή την έλλειψη που παρατηρείται σε ορισμένα φάρμακα, κατόπιν καταγγελίας του Πανελλήνιου Συλλόγου Φαρμακαποθηκάριων.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του υπουργού Υγείας σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι οι εν λόγω πολυεθνικές εισάγουν μικρότερες ποσότητες φαρμάκων από όσες απαιτούνται θα πρέπει “να επιβληθούν οι αυστηρότερες των ποινών στις συγκεκριμένες εταιρίες. Πρέπει να καταστεί σαφές ότι κανένας δεν θα παίζει με τη δημόσια υγεία και τα φάρμακα των πολιτών”.

Σημειώνεται ότι για την αντιμετώπιση της έλλειψης φαρμάκων το υπουργείο Υγείας έχει λάβει μέτρα όπως: α) η έκδοση της επικαιροποιημένης λίστα απαγόρευσης των παράλληλων εξαγωγών που θα αναρτηθεί σήμερα, β) η ηλεκτρονική συνταγογράφηση των ελλειπτικων φαρμάκων και γ) η αύξηση των εισαγωγών.  ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης