Μουντιάλ 2022: Εισιτήρια από “χρυσάφι” στο Κατάρ – Τα ακριβότερα στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου

από Team MyPortal.gr
sms

Οι φίλοι του ποδοσφαίρου που θα παρακολουθούν από κοντά τους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ θα πληρώσουν σχεδόν 40% περισσότερα χρήματα για τα εισιτήρια των αγώνων σε σύγκριση με τους θεατές της διοργάνωσης το 2018 στη Ρωσία, με την τιμή των εισιτηρίων για τον τελικό να φτάνει κατά μέσο όρο τις 684 λίρες (812 δολάρια).

Ενώ οι φίλαθλοι στη Ρωσία πλήρωσαν κατά μέσο όρο 214 λίρες για μια θέση, τα εισιτήρια για τους αγώνες στο Κατάρ κοστίζουν κατά μέσο όρο 286 λίρες, σύμφωνα με μελέτη της Keller Sports.

Οι τιμές των εισιτηρίων στο Κατάρ είναι οι ακριβότερες που έχουν υπάρξει ποτέ για αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου τα τελευταία 20 χρόνια, με αυτές για τον τελικό να είναι 59% υψηλότερες από ό,τι πριν από τέσσερα χρόνια, σύμφωνα με τη μελέτη της εταιρείας αθλητικών ειδών με έδρα το Μόναχο.

“Το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ θεωρείται ήδη το πιο ακριβό Παγκόσμιο Κύπελλο όλων των εποχών. Η κατασκευή έξι νέων σταδίων και η πλήρης ανακαίνιση δύο άλλων γηπέδων στη χώρα λέγεται ότι κόστισε περίπου 3 δισεκατομμύρια δολάρια”, αναφέρει η μελέτη.

“Πολύ περισσότερα χρήματα δαπανήθηκαν για την επέκταση των υποδομών της πρωτεύουσας Ντόχα, όπως οι δρόμοι και η ανακατασκευή του διεθνούς αεροδρομίου. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ είναι επίσης το Παγκόσμιο Κύπελλο με τα ακριβότερα εισιτήρια κατά μέσο όρο”.

Η διοργανώτρια αρχή του παγκόσμιου ποδοσφαίρου FIFA δεν ανταποκρίθηκε αμέσως σε αίτημα του Reuters για σχολιασμό.

Η FIFA είχε δηλώσει νωρίτερα ότι σχεδόν τρία εκατομμύρια εισιτήρια σε όλα τα οκτώ γήπεδα του Κατάρ είχαν πωληθεί ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου της 20ής Νοεμβρίου – 18ης Δεκεμβρίου, του πρώτου που θα διεξαχθεί στη Μέση Ανατολή.

Τα εισιτήρια για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006 στη Γερμανία θεωρήθηκαν τα πιο προσιτά των τελευταίων 20 ετών, με μέσο κόστος 100 λίρες για τους αγώνες, ενώ τα εισιτήρια για τον τελικό στο Olympiastadion του Βερολίνου κόστιζαν, κατά μέσο όρο, 221 λίρες ανά θέση.