Κυρ. Μητσοτάκης: Να εξασφαλίσουμε ότι αυτό που έγινε στα Τέμπη, δεν θα ξαναγίνει ποτέ

από Team MyPortal.gr
sms

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να εξασφαλίσει όλες τις απαραίτητες συνθήκες ώστε να μην επαναληφθεί ποτέ ξανά μια τραγωδία όπως αυτή των Τεμπών, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το Μαρούσι, το πρωί του Σαββάτου.

Αφού ευχαρίστησε τους πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Κασταλίας, υπογράμμισε πως «όλοι μαζί θα πάμε μπροστά παρά τις δυσκολίες να αλλάξουμε την Ελλάδα».

«Ξέρω ότι το κλίμα στην ελληνική κοινωνία τις τελευταίες εβδομάδες είναι πολύ βαρύ και ξέρω ότι όλοι μας είμαστε στεναχωρημένοι, θυμωμένοι, οργισμένοι γι’ αυτό το τραγικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε 57 συμπολίτες μας, ανάμεσα τους πολλά νέα παιδιά. Ξέρω πολύ καλά ότι η καλύτερη δικαίωση για την θυσία αυτών των παιδιών είναι να εξασφαλίσουμε ότι αυτό που έγινε στα Τέμπη δεν θα ξαναγίνει ποτέ στη χώρα μας» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

«Η Ελλάδα που έρχεται από το παρελθόν, μας πληγώνει και δεν εκφράζει τη νέα γενιά. Και από το 2019 έχω πάρει την ισχυρή εντολή αυτή την Ελλάδα που μας πληγώνει να την αλλάξω. Και σήμερα θα προχωρήσω σε αυτό τον δρόμο με ακόμα μεγαλύτερη δύναμη», επισήμανε.

Παράλληλα, κάλεσε, τους πολίτες να κάνουν έναν συνολικό απολογισμό «και να θυμηθούμε πού ήταν η Ελλάδα το 2019 και πού είναι η Ελλάδα σήμερα».

«Να θυμίσουμε στους πολίτες ότι όταν ήρθαμε στα πράγματα το 2019 παραλάβαμε μια χώρα που ήταν ουραγός στην ανάπτυξη στην Ευρώπη και σήμερα η Ελλάδα έχει τη δεύτερη μεγαλύτερη ανάπτυξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση», ανέφερε χαρακτηριστικά.