Θεμελιώθηκε το νέο τέρμιναλ του αεροδρομίου «Μακεδονία»

Σε τροχιά… απογείωσης εισέρχεται το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης με τη σημερινή τελετή θεμελίωσης του νέου τέρμιναλ.

Η συνολική επένδυση αναβάθμισης του αεροδρομίου ανέρχεται σε 100 εκατ. ευρώ, ενώ ο νέος τερματικός σταθμός θα έχει εμβαδόν δόμησης 34.033 τ.μ. Το έργο, στο οποίο έχει δοθεί μεγάλη έμφαση από τη διοίκηση της Fraport, υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2021. Με την ολοκλήρωση των εργασιών το αεροδρόμιο θα επιτύχει 47% αύξηση των σταθμών check-in, 75% αύξηση των ιμάντων παραλαβής αποσκευών και αύξηση κατά 50% του συνολικού αριθμού πυλών.

Το «παρών» στην τελετή έδωσαν μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας, ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης, αλλά και ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece Αλεξάντερ Τσινέλ. Στην παρέμβασή του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης ζήτησε να διαμορφωθεί εσωτερικά το αεροδρόμιο ώστε οι επισκέπτες να αντιλαμβάνονται που βρίσκονται όταν φτάνουν σε αυτό, καθώς, όπως είπε, η πόλη έχει 2.500 χρόνια ιστορίας. Από την πλευρά του ο δήμαρχος Θέρμης Θ. Παπαδόπουλος ζήτησε την επέκταση του μετρό έως το αεροδρόμιο.

Η νέα όψη του αεροδρομίου αναμένεται να είναι εντυπωσιακή και εσωτερικά, ενώ προβλέπεται η παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου στους επιβάτες με έμφαση στην εμπορικότητα και την προσέλκυση όλο και περισσότερων αεροπορικών εταιρειών. Στόχος είναι το «Μακεδονία» να καθιερωθεί ως το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ελλάδας, εκμεταλλευόμενο την κομβική του θέση.

Ανάμεσα στα υπόλοιπα έργα που ξεχωρίζουν στο «λίφτινγκ» του «Μακεδονία» είναι η αποκατάσταση του χώρου στάθμευσης αεροσκαφών και τροχοδρόμου. Αυτό θα είναι και το πρώτο μεγάλο άλμα για το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, που θα έχει τη δυνατότητα πλέον να εξυπηρετεί υπερατλαντικές πτήσεις και μεγάλου μεγέθους αεροπλάνα, διπλασιάζοντας την ικανότητα προσέγγισης.

Πηγή: Ναυτεμπορική

No Comments Yet

Comments are closed