Μία Ελλάδα φως

από Team MyPortal.gr
sms

Η έκθεση που, διοργανώνεται από την ιστορικό και κριτικό τέχνης Κωνσταντίνα Φαρμάκη θα εγκαινιαστεί την Τρίτη 21 Μαΐου (19:00 ώρα Αυστρίας), στη Galerie Contemplor Wien στην καρδιά της αυστριακής πρωτεύουσας.

Σκοπός της έκθεσης είναι να προσεγγίσουμε τον φανταστικό κόσμο των καλλιτεχνών από διαφορετικές γωνιές της γης, οι οποίοι ανάλογα με την κουλτούρα της χώρας τους μας χαρίζουν μοναδικά και πολλές φορές ιδιαίτερα χρώματα. Χρώματα χαράς, χρώματα φωτεινά, χρώματα ελπίδας. Χρώματα που προσδιορίζουν τις αντιλήψεις της κάθε εποχής.

Οι 42 εξαιρετικοί εικαστικοί δημιουργοί που συμμετέχουν σ αυτή την έκθεση γνωρίζουν πάρα πολύ καλά πως το χρώμα μπορεί να ενισχύσει, να μεταμορφώσει ή και να “παραμορφώσει” κυριολεκτικά ένα έργο τέχνης  γι’ αυτό και δεν φείδονται χρώματος.

Σε αντίθεση με τους περισσότερους ζωγράφους που προσπαθούν να μιμηθούν τα χρώματα της πραγματικότητας αντιγράφοντας τυποποιημένες εικόνες, οι 42 εικαστικοί αφήνονται στη μαγεία του χρώματος και της φαντασίας τους, εναποθέτοντας στον καμβά τα χρώματα που θα ήθελαν να έχει το δικό τους σούρουπο ή η δική τους ολόλαμπρη ημέρα, μακριά από στερεότυπα καταγεγραμμένων εικόνων. Προσεγγίζοντας με τα μάτια της ψυχής τα έργα τους, (ζωγραφιές, γλυπτά, τρισδιάστατα, ψηφιδωτά) καταλαβαίνουμε γιατί η χρωματική τους παλέτα έχει τόσο μεγάλη επίδραση στον ψυχισμό μας, αφού τα χρώματα έχουν την ικανότητα να προκαλούν συνειρμούς, εκφράζοντας τα συναισθήματα, την διάθεση, την αισθητική του καλλιτέχνη αλλά και κοινωνικούς συμβολισμούς.

“Μια Ελλάδα φως” Διεθνής ομαδική έκθεση εικαστικών τεχνών στη Βιέννη

Σημειώνεται ότι τη βραδιά των εγκαινίων, θα πραγματοποιηθεί πρωτότυπη ποιητική performance από έναν καταξιωμένο καλλιτέχνη παγκοσμίως, τον Ισπανό συγγραφέα, ποιητή και εικαστικό καλλιτέχνη Joan Josep Barcelo, ο οποίος θα παρουσιάσει στο κοινό το ποίημά του IRIS που έγραψε ακριβώς για να τιμήσει την έκθεση. Τα εγκαίνια θα καλύψει ο ομογενειακός σύλλογος και ραδιοφωνικός σταθμός Hephaestus Wien.

Η έκθεση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα των: UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, Accademia Tiberina Roma, Italy, Gemeinde Stadt Wien, Kulturvernetzung NÖ, Gemeinde Ilida, Griechenlands, O.E.S.A, και με την υποστήριξη των: Nostos Association Cultural Hellenica Argentina, Citta Metropolitana Messina, Galerie Contemplor Wien, S.E.F.E Wien, Interkultureller Verein Makedonien Austria, Hephaestus Wien – Österreichisch/Griechischer Integrationsverein.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ( Αλφαβητικά ως έχουν στον εικαστικό κατάλογο  )

 

AFIONIS OLIVIA

ANAIS-ANAIS (ΑΘΗΤΑΚΗ ΑΝΝΑ)

ATZEMI ELENI

BARCELO JOAN (Ισπανία)

DELIDA EFIE

DIAKOVASILI DESPINA

DIAKOVASILI NINA

FARMAKI KONSTANTINA

FOTIKA DIMITRA

FRAGOULIS MANOS

GORANOVA NIKI (Βουλγαρία)

GVINASHVILI SANDRO (Γεωργία)

KADI ALEX (ΚΑΔΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡA)

KARATSOUNI KATERINA

KASTELLI CHAROULA

LAFAZANI VANA

LELOU KATERINA

LEVENTERIS LYDIA (Αργεντινή)

LOUKA KATERINA

MAGIAKI ANASTASIA

MALLIS PETROS

MATINOPOULOS PANAGIOTIS

MERKLI SISSY

MICHA ISMINI

NIKOLAOU MARIA

ORFANOU LOUKIA

PAPA FILIPPO (Ιταλία)

PETRAKOPOULOU VASILIKI

ROUMELIOTI MAGDA

STATHI MARINA

TCHOTCHIEVA ROKSOLANA

THANOPOULOU MINA

TOLIS GEORGE

TOSKA SQIPONJA

TSAHALOU ALEXANDRA

TSAPARA ANNA

TSILIS TIMOS (Αλβανία)

TSISMALIDOU GEORGINA

TYREKIDIS CHRISTOS

TZERMIAS EVANGELOS

VESNA OLGA (Ουκρανία)

ZISIS THANASIS