Στο νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής ο Μητσοτάκης

από Team MyPortal.gr
sms

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Θράκη, βρέθηκε και στο εργοτάξιο του Γενικού Νοσοκομείου στην Κομοτηνή, δωρεά του Ιδρύματος Σταυρος Νιάρχος.

Το υψηλών προδιαγραφών έργο που υλοποιεί ο Όμιλος ΑΒΑΞ, εκτός από την κοινωνική του διάσταση, είναι εξαιρετικά σύγχρονο στην κατασκευή του.

Είναι ένα από τα τρία νοσοκομεία που κατασκευάζονται για λογαριασμό του Ιδρύματος, μαζί με εκείνα του Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και του Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης. Δημιουργούνται στο πλαίσιο της Διεθνούς Πρωτοβουλίας για την Υγεία (ΔΠΥ) του ΙΣΝ.

Πρόκειται για υπερσύγχρονα νοσοκομεία διεθνών προδιαγραφών, προϋπολογισμού 443 εκ. ευρώ που σχεδιάστηκαν και υλοποιούνται από τον μεγάλο κατασκευαστικό όμιλο με βάση διεθνή αρχιτεκτονικά πρότυπα, ώστε να συνδυάζουν κορυφαία ποιότητα υπηρεσιών και καινοτόμες πρακτικές «πράσινου» σχεδιασμού για μειωμένο ανθρακικό αποτύπωμα σε όλο το φάσμα λειτουργίας τους και για το σύνολο του κύκλου ζωής τους.

Τον πρωθυπουργό, που συνοδευόταν από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα και τον Υφυπουργό Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους, ξενάγησε στο υπό κατασκευή νοσοκομείο, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΑΒΑΞ, Κωνσταντίνος Μιτζάλης.