Ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης για την ανάπλαση της ΔΕΘ – Στ. Αγγελούδης: Αμετακίνητοι στη θέση μας για μητροπολιτικό πάρκο 100 στρεμμάτων

από Team MyPortal.gr
sms

Ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, ώστε με την ολοκλήρωσή του να συζητηθεί το σχέδιο ανάπλασης της ΔΕΘ, προανήγγειλε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης. Μιλώντας σήμερα από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου ο κ. Αγγελούδης επανέλαβε ότι η δημοτική αρχή παραμένει αμετακίνητη στη θέση της για παραμονή της έκθεσης στο κέντρο με την ταυτόχρονη δημιουργία ενός μητροπολιτικού πάρκου έκτασης 100 – 105 στρεμμάτων. Ο κ. Αγγελούδης μίλησε για ένα πλαίσιο «κόκκινων γραμμών», το οποίο η διοίκησή του έχει θέσει τόσο στην κυβέρνηση όσο και στη διοίκηση της ΔΕΘ.
Σύμφωνα με το διεκδικητικό πλαίσιο που παρουσίασε ο Στέλιος Αγγελούδης, πρόταση του δήμου Θεσσαλονίκης είναι στο νέο μητροπολιτικό πάρκο να φυτευτούν τουλάχιστον 4.000 δέντρα και να υπάρχει έντονο το στοιχείο του νερού. Επόμενο βήμα είναι το πάρκο αυτό να συνδεθεί με τα πάρκα της ΧΑΝΘ και του Ξαρχάκου, ώστε στο κέντρο της πόλης να δημιουργηθεί ένας πνεύμονας 300 στρεμμάτων.
Ο κ. Αγγελούδης δεν έκρυψε ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης διεκδικεί δεσμεύσεις για την τμηματική παραχώρηση εκτάσεων του Γ΄ Σώματος Στρατού, ώστε αυτές να αξιοποιηθούν ως χώροι πρασίνου. Ζήτησε, ακόμη, να διασφαλιστεί ότι ο χώρος της ΔΕΘ θα είναι ανοικτός και προσβάσιμος για όλους, τονίζοντας την ίδια ώρα ότι θα πρέπει να υπάρξει η πρόβλεψη για 1.500 – 2.000 θέσεις στάθμευσης από τον παραχωρησιούχο.
Στην τοποθέτησή του στο δημοτικό συμβούλιο ο κ. Αγγελούδης υπογράμμισε επίσης ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης διεκδικεί να δημιουργηθεί και του αποδοθεί ακόμη ένα πάρκο, έκτασης 12 – 14 στρεμμάτων στο βόρειο τμήμα της ΔΕΘ, στους χώρους της Αγίας Φωτεινής