Κρεμλίνο: Περισσότερη βοήθεια από τη Δύση ζητά ο Ζελένσκι

από Team MyPortal.gr
sms

Μεγαλύτερη βοήθεια από τη Δύση ζητά ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, επιδιώκοντας μεγαλύτερη εμπλοκή στη σύγκρουση «λόγω της εξαιρετικά δυσμενούς κατάστασης στην οποία βρίσκονται οι ουκρανικές δυνάμεις στο μέτωπο», δήλωσε την Τρίτη (21/05) το Κρεμλίνο.

Ο Ζελένσκι δήλωσε στο Reuters τη Δευτέρα ότι πιέζει τη Δύση να εμπλακεί πιο άμεσα στον πόλεμο, βοηθώντας στην αναχαίτιση ρωσικών πυραύλων πάνω από την Ουκρανία. Ζήτησε επίσης να επιτραπεί στο Κίεβο να χρησιμοποιήσει τα όπλα που προμηθεύεται από τη Δύση κατά του εχθρικού στρατιωτικού εξοπλισμού που συγκεντρώνεται κοντά στα σύνορα.

«Η υπομονή μερικές φορές χάνεται. Αυτό οφείλεται στην εξαιρετικά δυσμενή θέση των δυνάμεων του Κιέβου στο μέτωπο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, καθώς μέχρι στιγμής οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν το 18% του ουκρανικού εδάφους.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, υποστήριξε την Παρασκευή (17/05), ότι οι ρωσικές δυνάμεις που προελαύνουν στα βορειοανατολικά της Ουκρανίας «διαμορφώνουν μια νεκρή ζώνη για να προστατεύσουν τη Ρωσία», δηλώνοντας επιπλέον, ότι η Δύση είναι «άρρωστη αν νομίζει ότι μπορεί να υπαγορεύσει όρους στη Μόσχα».