Όταν ο Βαρουφάκης ενοχλήθηκε από τον έλεγχο που του ζήτησαν στο Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ

Κυριαρχεί στην επικαιρότητα το επεισόδιο του Γιάνη Βαρουφάκη με γάλλο αστυνομικό στο αεροδρόμιο των Παρισίων Σαρλ Ντε Γκολ, με τον ίδιο να καταγγέλει βίαιη συμπεριφορά εις βάρος του μετά απο έλεγχο που του ζητήθηκε στο διαβατήριό του.

Στο βιβλίο των Ελένης Βαρβιτσιώτη και Βικτωρίας Δενδρινού «Η τελευταία μπλόφα» μεταφέρεται ένα περιστατικό του 2015 στο οποίο ο πρώην υπουργός Οικονομικών της χώρας δεν είχε κρύψει την ενόχλησή του για έλεγχο που του είχε ζητηθεί κατά την είσοδό του στο Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ.

Ήταν το Πάσχα του 2015 όταν είχε επισκεφθεί την Ουάσιγκτον για συνάντηση με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και ακολούθως επισκέφθηκε το αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών για συναντήσεις με συνεργάτες του Τζακ Λιού.

Μεταφέρουν οι δύο συγγραφείς: «Δεν ήταν ασυνήθιστο να επισκέπτονται επίσημοι το Υπουργείο Οικονομικών ακόμη και τις Κυριακές αλλά κάποιος από την ασφάλεια ειδοποίησε ότι είχε προκύψει πρόβλημα κατά την άφιξη του προσκεκλημένου τους: Η συνάντηση με τον Γιάνη Βαρουφάκη είχε οργανωθεί σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, και συνέπιπτε με αργία, με αποτέλεσμα το αίτημα να εξαιρεθεί ο Έλληνας υπουργός από τον καθιερωμένο έλεγχο ασφαλείας να μην έχει προλάβει να εγκριθεί,

Λίγα λεπτά αργότερα ο Βρουφάκης εμφανίστηκε μπροστά τους, κατακόκκινος από θυμό. Του ζήτησαν συγγνώμη και τόνισαν ότι δεν είναι κάτι προσωπικό αλλά συμβαίνει συχνά. «Όχι, είναι προσωπικό θα έπρεπε να υπάρχει ειδικό πρωτόκολλο και απαιτώ επίσημη συγγνώμη», απάντησε ο Βαρουφάκης, επιπλήττοντας ταυτόχρονα τη νεαρή υπάλληλο του υπουργείου που τον συνόδευε, και ζητώντας, γραπτή συγγνώμη από το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών για το περιστατικό, πράγμα ανήκουστο».

No Comments Yet

Comments are closed