Μπήκε στη θέση της η Νίκη της Σαμοθράκης, στο Νομαρχείο, με τις … οδηγίες ρομπότ (video)

Το βίντεο από τις εργασίες του που δείχνει το ρομπότ  να … φιλοτεχνεί το άγαλμα της Νίκης της Σαμοθράκης, που είναι πιστό αντίγραφο του πρωτότυπου που φυλάασσεται στο Λούβρο, δημοσίευσε μεσω του προφίλ του στο facebook ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, δίνοντας και τις απαραίτητες πληροφορίες.

«Με τον Γιώργο Αγάλλου, τον έναν από τους δυο γλύπτες του Ομίλου «FHL Η. Κυριακίδης», που σμίλευσαν τις λεπτομέρειες και έκαναν το τελικό φινίρισμα του αγάλματος της Νίκης της Σαμοθράκης.

Είχε προηγηθεί το σκάλισμα του μαρμάρου από το ρομπότ που έδωσε τις πραγματικές διαστάσεις του πρωτοτύπου, που εστάλη σε ψηφιακή αποτύπωση 3D, από το Μουσείο του Λούβρου, μετά από αίτημα του αείμνηστου περιφερειάρχη μας Γιώργου Παυλίδη. Το άγαλμα είναι ευγενική χορηγία στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης, του ευπατρίδη επιχειρηματία Ηλία Κυριακίδη, από τη Δράμα. Για την δημιουργία του αγάλματος απαιτήθηκαν συνολικά 6 μήνες. Είναι ακριβές αντίγραφο, έχει ύψος 3, 38 μ. (μαζί με τη βάση), βάρος 5,5 τόνους και φιλοτεχνήθηκε από μάρμαρο Θάσου».

 

Gepostet von Petrovits Dimitris am Donnerstag, 14. März 2019

No Comments Yet

Comments are closed