Γίνε και εσύ Δημοτικός Σύμβουλος! Μαθήματα προσομοίωσης από τον Δ.Παύλου Μελά

Το ΔΗΜΟΘΕΝ αποτελεί μια πρωτοβουλία των νέων του Δήμου Παύλου Μελά, με στόχο την διοργάνωση προσομοίωσης δημοτικού συμβουλίου στη περιφέρεια της Θεσσαλονίκης, με πρότυπο μοντέλο τον Δήμο Παύλου Μελά, στις 19 με 21 Οκτωβρίου 2018.

Νέοι που διαμένουν ή είναι κάτοικοι Θεσσαλονίκης, θα κληθούν να αναλάβουν ηγετικές θέσεις, υποδυόμενοι δημοτικούς συμβούλους ενός εικονικού Δήμου, να μελετήσουν ενδελεχώς το οικοδόμημα των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να εξοικειωθούν με τις αρχές και τις λειτουργίες τους.

Ακόμη, θα μπουν στη διαδικασία να ερευνήσουν, να συζητήσουν και να αντιπαρατεθούν ως προς φλέγοντα ζητήματα του Δήμου, να προτείνουν ουσιαστικές λύσεις σε προβλήματα, οι οποίες θα είναι αποτέλεσμα συνεργασίας και διαλόγου και να συνεργαστούν με άλλους πολίτες, στο πλαίσιο μιας ομάδας.

Η προσομοίωση << ΔΗΜΟΘΕΝ>> αποτελεί τριήμερο συνέδριο και πρόκειται να λάβει χώρα σε κατάλληλες εγκαταστάσεις, που θα παραχωρηθούν από το Δήμο Παύλου Μελά, ο οποίος λειτουργεί ως συνδιοργανωτής του εγχειρήματος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας.

No Comments Yet

Comments are closed