Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Μπροστά στον κ. Τσίπρα ο Πινόκιο είναι υπόδειγμα φιλαλήθειας»

από Team MyPortal.gr
sms

Αιχμές κατά του πρώην συνεργάτη της και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, αποκαλώντας τον ψεύτη χειρότερο από τον Πινόκιο.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «μπροστά στον κ. Τσίπρα ο Πινόκιο είναι υπόδειγμα φιλαλήθειας» ενώ διερωτήθηκε «ποιος θα προστατεύσει την πρώτη κατοικία; Ο Τσίπρας που μας έριχνε χημικά στα Ειρηνοδικεία, όταν αποτρέπαμε τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας; Ο Τσίπρας που επέβαλε στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και ασκούσε διώξεις με ιδιώνυμο έγκλημα;»

«Για την συνολικότερη εικόνα, ο Τσίπρας, ιδιωτικοποίησε την ΔΕΗ και τώρα παριστάνει ότι κάνει αγώνα κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού», όπως υπογράμμισε η κυρία Κωνσταντινοπούλου, μιλώντας στο MEGA.

Επιμένοντας, δε, για τους πλειστηριασμούς η Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε «είναι ντροπή του (σ.σ. του Αλέξη Τσίπρα) που λέει ότι με πράξη νομοθετικού περιεχομένου πάει να τους καταργήσει γιατί προσπαθεί πάνω στον πόνο τρων ανθρώπων να νομιμοποιήσει μία αντιδημοκρατική διαδικασία που είναι η ΠΝΠ. Πράξη νομοθετικού περιεχομένου είναι να νομιμοποιεί η κυβέρνηση και όχι η Βουλή. Αυτό με τα funds θα έπρεπε να έχει αντιμετωπιστεί από τον κ. Μητσοτάκη με νομοθέτημα. Από το 2018 κάναμε αιτήσεις ακύρωσης κατά των πλειστηριασμών, και συζητήθηκε αυτή η αίτηση ακύρωσης στις 28 Φλεβάρη, και στις 2 Μάρτιου έγινε διπλή συνεδρίαση στο Συμβούλιο Επικρατείας. Υπερασπιστήκαμε την δίκη αυτή μαζί με τον πατέρα μου, και ζητήσαμε από το Συμβούλιο Επικρατείας να προστατεύσει την πρώτη κατοικία των ανθρώπων από τους πλειστηριασμούς και τα funds».

Τι προτείνει η «Πλεύση Ελευθερίας»;

«Εάν είμαστε στη Βουλή θα πρέπει να υπάρξει διαγραφή των χρεών των υπερχρεωμένων ανθρώπων, που συνδέονται με την πανδημία και τα μνημόνια, καθώς οι τράπεζες έχουν αποζημιωθεί γι΄ αυτά τα δάνεια και με τις ανακεφαλαιοποιήσεις και με τη συνολική απόσβεση. Κατάργηση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Με νόμο θα γίνει αυτό. Η αντιπολίτευση μπορεί να καταθέσει πρόταση νόμου και η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να τη συζητήσει. Άρα να μην παριστάνουν οι αντιπολιτεύσεις ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, υπάρχουν οι διαδικασίες και οι δικλείδες ασφάλειας. Θα είμαστε η ζωντανή αντιπολίτευση, θα είμαστε παρόντες και ξύπνιοι στα έδρανα της Βουλής», πρότεινε κλείνοντας η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου