Ξεκινούν την Τετάρτη 14/9 οι εμβολιασμοί με τα νέα εμβόλια κατά του κορονοϊού

από Team MyPortal.gr
sms

Τα επικαιροποιημένα εμβόλια προορίζονται μόνο για αναμνηστική δόση. Χορηγούνται σε διάστημα τουλάχιστον 3 μήνες μετά τον αρχικό εμβολιασμό ή νόσηση

Την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου ξεκινούν οι εμβολιασμοί με τα επικαιροποιημένα εμβόλια για την μετάλλαξη Όμικρον του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσαν η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής, Ομότιμη Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Μαρία Θεοδωρίδου και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμις Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής, Ομότιμη Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Μαρία Θεοδωρίδου σημείωσε ότι ο ΕΜΑ ενέκρινε τα εμβόλια των εταιρειών Pfizer και Moderna, τεχνολογίας mRNA για την αντιμετώπιση των παραλλαγών της Omicron. Οι ανεπιθύμητες ενέργειες είναι ήπιες, όπως και στα προηγούμενα εμβόλια, πρόσθεσε η ίδια.

Τα επικαιροποιημένα εμβόλια προορίζονται μόνο για επικαιροποιημένη – αναμνηστική δόση. Χορηγούνται σε διάστημα τουλάχιστον 3 μήνες μετά τον αρχικό εμβολιασμό ή τη νόσηση.

Έχουν εγκριθεί για τις ηλικίες από 12 ετη και πάνω και προορίζονται μόνο για αναμνηστική δόση ανεξάρτητα από το είδος του εμβολίου που έγινε στον βασικό εμβολιασμό.

Σημείωσε ακόμα ότι τα επικαιροποιημένα εμβόλια θα πρέπει να χορηγηθούν τρεις μήνες μετά τη νόσηση.

Ποιους αφορά:

όλα τα άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών.

Άτομα ηλικίας 12 – 15 ετών που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου,

επαγγελματίες υγείας και φροντιστές ατόμων.

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε ότι οι εμβολιασμοί με επικαιροποιημένα εμβόλια και άνοιξε η πλατφόρμα και οι πρώτοι εμβολιασμοί την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου.