Το ψηφοδέλτιο και οι δημοσκοπήσεις για τη ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης, οι 12 υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ και οι συναντήσεις Μητσοτάκη

από Team MyPortal.gr
sms

Γράφει ο «Γέρων»

Εκλογές δεν ξέρω πότε θα γίνουν, θα σας μεταφέρω όμως το σχόλιο κυβερνητικού στελέχους πρώτης γραμμής όταν είδε την ημερομηνία διεξαγωγής του 6ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου Θεσσαλονίκης του ΕΛΙΝΕΚΑ που είναι η 13η Ιανουαρίου.  «Κάτσε να μην έχουμε εκλογές εκείνες τις ημέρες», σχολίασε.

Το πότε θα γίνουν οι εκλογές το ξέρει μόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ωστόσο κινείται καθαρά σε προεκλογικούς ρυθμούς.  Στο σχεδιασμό του είναι περιοδείες σε όλη τη χώρα, σχεδόν κάθε εβδομάδα, με θετική ατζέντα: απολογισμό κυβερνητικού έργου, συναντήσεις με πολίτες και φορείς κλπ.

Επίσης, εντείνονται στη ΝΔ οι ετοιμασίες για τα ψηφοδέλτια.  Στη Θεσσαλονίκη, που θα «κερδίσει» μια έδρα, υπάρχει μεγάλη συζήτηση για τη στάση του Κώστα Καραμανλή και το αν θα είναι ξανά υποψήφιος βουλευτής.  Πληροφόρηση δεν έχω, εκτιμώ όμως πως ο πρώην πρωθυπουργός δεν θα λείψει από αυτήν την κρίσιμη πολιτική μάχη.  Σημειώστε δε και την κίνηση Μητσοτάκη να προτείνει για το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος τον Ευριπίδη Στυλιανίδη, ακραιφνή «καραμανλικό».

Στην ΝΔ ψάχνουν γυναίκες για την Α’ Θεσσαλονίκης ενώ οι δημοσκοπήσεις τρέχουν.  Διάβαζα στο «Πρώτο Θέμα» δημοσίευμα που επικαλούνταν έρευνα που έδειχνε στην πρώτη τριάδα τους Κώστα Γκιουλέκα, Έλενα Ράπτη και Σταύρο Καλαφάτη και να ακολουθούν η Μαρία Σπυράκη και ο Ανδρέας Παπαμιμίκος.

«Ανησύχησαν» κάποιοι γαλάζιοι υποψήφιοι αλλά και βουλευτές από τη συνάντηση Μητσοτάκη-Παπαϊωάννου και την δημοσιοποίησή της από το Μαξίμου. Τους «καθησυχάζω» σημειώνοντας πως ο πρύτανης του ΑΠΘ δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής. Προσωπικά, από όσα μαθαίνω, αν κάπου τον έβλεπα υποψήφιο θα ήταν στις ευρωεκλογές και αυτό αν επιστρέψει η λίστα.  Σε αυτήν τη συνάντηση πάντως συζητήθηκε και ένα θέμα που δεν αναφέρθηκε στην επίσημη ανακοίνωση. Ήταν αυτό της πανεπιστημιακής αστυνομίας που, μου λένε, εκφράστηκε ικανοποίηση από τα πρώτα βήματα.  Άλλωστε κάθε αρχή και δύσκολη…

Ένα ακόμη πρόσωπο που δεν βλέπω υποψήφιο, παρά το ότι ουκ ολίγοι στη ΝΔ τον έχουν προτείνει είναι αυτό του Γιάννη Παπαγεωργίου.  Ο νεαρός οικονομολόγος έχει πολλή προεκλογική δουλειά στην Πειραιώς ως συντονιστής της γενικής διεύθυνσης του κυβερνώντος κόμματος.

Στο ΠΑΣΟΚ τα ψηφοδέλτια είναι σχεδόν έτοιμα. Στην Α’ Θεσσαλονίκης υποψήφιοι θα είναι μεταξύ άλλων, οι Χάρης Καστανίδης, Γιάννης Μαγκριώτης, Αντώνης Σαουλίδης, Πέτρος Λεκάκης, Κωστής Σωτηράκης, Νίκος Ξυλούρης, Πέννυ Δαλαμπούρα, Χρυσή Γκαβανίδου, Χαρά Αμανατίδου, Γιώργος Πινακίδης, Σοφία Μουτίδου, Κρυσταλλία Μουτάφη.

Ο Λεκάκης έκανε μάλιστα και συνάντηση στελεχών της δημοτικής ομάδας «Πρώτη» με την οποία κατέβηκε στις εκλογές του 2019 ως υποψήφιος δήμαρχος.  Καλή «μαγιά» και μάλιστα με την ενίσχυση του δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα ο οποίος θα τον βοηθήσει.  Έδωσε μάλιστα το παρών στην συνάντηση.

Ο Βασίλης Κικίλιας ήταν ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση της ΔΕΕΠ Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ στην Καλαμαριά στην οποία μίλησε και ο οικοδεσπότης δήμαρχος Γιάννης Δαρδαμανέλης.  Εκεί θυμήθηκαν ότι ο υπουργός Τουρισμού ήταν ομιλητής στην εκδήλωση του δημάρχου στην οποία είχε ανακοινώσει την υποψηφιότητά του και είχε υποσχεθεί πως θα επέστρεφε στην Καλαμαριά με τον Δαρδαμανέλη δήμαρχο. Και εγένετο.

Ο Μίλτος Στόικος ανέλαβε καθήκοντα αναπληρωτή γραμματέα ΑμΕΑ στη ΝΔ με αρμοδιότητα τις οργανώσεις Βόρειας Ελλάδας.

Την προσεχή Τρίτη στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί το briefing του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου στη Θεσσαλονίκη.

Ενοχλημένα εμφανίζονται πολλά επιμελητηριακά στελέχη από τις αναβολές των εκλογών και τις παρατάσεις των θητειών στα Επιμελητήρια.  Ειδικά στο ΒΕΘ πολλά στελέχη του και μέλη του δ.σ. επισήμαιναν προς τη στήλη την ανάγκη εκλογών ώστε το Επιμελητήριο να επιστρέψει στην ανοδική και εξωστρεφή τροχιά στην οποία είχε μπει επί Μαγόπουλου και Παπαδόπουλου και ανακόπηκε από τη διοίκηση του Τάσου Καπνοπώλη.