Πρώτο βραβείο σε έκθεση Τουρισμού για τον δήμο Βόλβης

από Team MyPortal.gr
sms

Το πρώτο βραβείο καλύτερης παρουσίας εκθέτη στην 19η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Νις (19th International Fair of Tourism and Outdoor Holiday, Niš) απέσπασε ο δήμος Βόλβης.

Ο δήμος συμμετείχε με δικό του αυτοτελές περίπτερο στη διεθνή τουριστική έκθεση του Νις, στην οποία έλαβαν μέρος εκθέτες από πολλές χώρες και όλες τις περιοχές της Σερβίας. Η συμμετοχή του οργανώθηκε και προσφέρθηκε από την Περιφέρεια του Νις, η οποία μάλιστα διοργάνωσε και βραδιά ελληνικής γαστρονομίας την οποία ανέλαβε ο δήμος Βόλβης.

Στο πλαίσιο της διμερούς συμφωνίας, οργανώθηκε και εκδρομή κατοίκων του δήμου Βόλβης, για γνωριμία με την περιοχή του Νις, την οποία συνόδεψε αντιπροσωπεία της δημοτικής αρχής με επικεφαλής τον δήμαρχο Βόλβης Διαμαντή Λιάμα. Μάλιστα, πολλοί από τους κατοίκους που προέρχονταν από διάφορους οικισμούς του δήμου Βόλβης (Νέα Απολλωνία, Βρασνά, Σταυρό, Σκεπαστό, Μαυρούδα κ.ά.), είχαν μαζί τους τοπικά προϊόντα των περιοχών τους, τα οποία και παρουσίασαν σε ειδική εκδήλωση με θέμα: «Παραδοσιακά ποτά και γεύσεις» που περιλαμβανόταν στο πρόγραμμα της διεθνούς έκθεσης.

Τα ελληνικά τρόφιμα και ποτά του δήμου Βόλβης είχαν την τιμητική τους και στην ελληνική βραδιά που οργάνωσαν οι σερβικές αρχές του Νις, στο κεντρικό εστιατόριο της πόλης Niš Mehana. Κατά τη διάρκεια παρουσίας της ελληνικής αποστολής στη σερβική πόλη, ο δήμαρχος Βόλβης είχε ιδιαίτερες συναντήσεις με την κυβερνήτη του Νις Draga Sotirovski, τον δήμαρχο του Νις Darko Bulatovic, τον διευθυντή του Τουριστικού Οργανισμού Νις Uroš Parlic και τον διευθυντή των Κέντρων Ηλικιωμένων της περιφέρειας Nikolas Sotirovski για θέματα τουριστικής συνεργασίας και αύξησης της προσέλευσης Σέρβων παραθεριστών στον δήμο Βόλβης.