ΠΟΕΔΗΝ: Πάνω από 50 τα κρούσματα στο γηροκομείο στο Μαρούσι

Για περισσότερα από 50 κρούσματα κορωνοϊού τόσο σε φιλοξενούμενους όσο και σε εργαζομένους στο γηροκομείο στο Μαρούσι κάνει λόγο ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, τονίζοντας την ανάγκη τακτικών προληπτικών τεστ σε δομές ηλικιωμένων. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, ο ΕΟΔΥ αδυνατεί να πραγματοποιεί προληπτικούς ελέγχους στις προνοιακές μονάδες γιατί πολλές Κινητές Ομάδες Υγείας μετατράπηκαν σε εμβολιαστικά κέντρα.

«Άλλη μία προνοιακή μονάδα στο Μαρούσι εμφανίζει μαζικά πάνω από 50 κρούσματα περιθαλπόμενων και προσωπικού. Πολλοί περιθαλπόμενοι μεταφέρονται σε νοσοκομεία αναφοράς. Μάλιστα έγινε ο εμβολιασμός των εργαζόμενων και περιθαλπόμενων στην εν λόγω μονάδα αλλά ο ιός ήδη είχε εισχωρήσει στη μονάδα και είχαν προσβληθεί αρκετοί», σημειώνει ο κ. Γιαννάκος.

«Έκαναν εμβόλιο ενώ ο ιός μπορεί να βρίσκονταν στο στάδιο της επώασης. Η μεγάλη διασπορά που παρατηρείται στις προνοιακές μονάδες και στοιχίζει ζωές περιθαλπόμενων προκύπτει από την μη τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου. Οι εργαζόμενοι και περιθαλπόμενοι θα έπρεπε να κάνουν τεστ κορωνοϊού μία φορά την εβδομάδα», τονίζει.

«Το τεστ δεν συνταγογραφείται και δεν αποζημιώνεται από τον ΕΟΠΥΥ».

«Τα διαγνωστικά κέντρα βρήκαν παράθυρο για να ξεφεύγουν από τη διατίμηση. Κάνουν μοριακό τεστ ταχείας ανίχνευσης και χρεώνουν όσο θέλουν. Έχουμε τιμολόγια με χρέωση 110 ευρώ. Οι ιδιοκτήτες δεν αναλαμβάνουν το κόστος, οι εργαζόμενοι είναι αδύνατον με τους μισθούς που λαμβάνουν. Ο ΕΟΔΥ είναι άφαντος που είχε δεσμευθεί για την διενέργεια τακτικών προληπτικών τεστ», καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.

«Ο ΕΟΔΥ δηλώνει τώρα αδυναμία να πραγματοποιεί προληπτικούς ελέγχους στις προνοιακές μονάδες γιατί πολλές Κινητές Ομάδες Υγείας μετατράπηκαν σε εμβολιαστικά κέντρα και εμβολιάζουν τους περιθαλπόμενους και εργαζόμενους των προνοιακών μονάδων».

«Είναι μείζον το ζήτημα, χάνονται άνθρωποι και η ανοσία αργεί», καταλήγει ο Μιχάλης Γιαννάκος.

No Comments Yet

Comments are closed