Παραπολιτικά και παρασκήνια (το πρώτο τηλεφώνημα Ιωακείμοβιτς, η πρωτιά στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ και η περιοδεία Ανδρουλάκη στην Καλαμαριά)

από Team MyPortal.gr
sms

Γράφει ο «Γέρων»

Το πρώτο τηλεφώνημα που έκανε ο νέος πρόεδρος της ΝΔ Θεσσαλονίκης Ζήσης Ιωακείμοβιτς ήταν προς τον πρώην υπουργό Τάσο Σπηλιόπουλο τον οποίο και διαδέχεται.  Θα συναντηθούν τις πρώτες ημέρες της επόμενης εβδομάδας και μετά ο Ιωακείμοβιτς θα συγκαλέσει για πρώτη φορά υπό την προεδρία του το κομματικό όργανο.

Όλα τα έδωσε η Κουμουνδούρου για τις εκλογές της Κυριακής με στόχο την όσο μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή.  Τηλεοπτικό σποτ και διαφημιστική καμπάνια, φυλλάδια για τα κατά τόπους εκλογικά κέντρα και sms που φθάνουν κατά χιλιάδες στα κινητά μελών και φίλων του κόμματος.  Η κινητοποίηση θυμίζει εθνικές και όχι εσωκομματικές εκλογές αλλά το παρασκήνιο είναι αλλού: μου λένε πως γίνεται μεγάλη μάχη για την πρωτιά στις περιφερειακές κάλπες.  Για την Κεντρική Μακεδονία ακούω πως τα «φαβορί» είναι δύο: οι βουλευτίνες Κατερίνα Νοτοπούλου και Θεοδώρα Τζάγκρη.

“Πρόεδρε χωρίς συνεργασίες με κανένα κόμμα. Και δεν παίρνουμε πίσω τους προδότες, που πούλησαν την ψυχή τους για μια καρέκλα” φώναξε ένας ηλικιωμένος στον πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, Νίκο Ανδρουλάκη, κατά τη διάρκεια δηλώσεων του προέδρου στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς.

Ο κ. Ανδρουλάκης αμέσως μετά τοποθετήθηκε: “Όσοι ακολούθησαν οπορτονουστικούς δρόμους, χτίζοντας αφηγήματα για να διατηρήσουν τις καρέκλες τους, είναι προφανές ότι η πόρτα είναι κλειστή στο συνέδριό μας. Στο συνέδριό μας τους καλώ όλους. Όσους πίστεψαν ιστορικά στη δημοκρατική παράταξη και το ΠΑΣΟΚ, όσους πιστεύουν ακόμη και θέλουν να αγωνιστούν για μία ισχυρή δημοκρατική παράταξη, για μία παράταξη η οποία θα μπορεί μέσα από ένα προοδευτικό πρόγραμμα, να υπηρετήσεις μεγάλες μεταρρυθμίσεις, μεγάλες αλλαγές” και συνέχισε όλο νόημα:  “Ανθρώπους οι οποίοι ακολούθησαν δρόμους, μόνο και μόνο για να κρατήσουν τις καρέκλες τους η πόρτα αξιακά θα είναι και θα παραμείνει κλειστή”.

Ο ηλικιωμένος ζήτησε στη συνέχεια συγγνώμη από τον πρόεδρο για την παρέμβασή του, όμως ο κ. Ανδρουλάκης, με ένα φιλικό χτύπημα στον ώμο του απάντησε: “Καλά έκανες. Μου έδωσες πάσα κι έβαλα καλάθι. Βλέπετε είμαι μπασκετικός τύπος”

Καθ’ όλη τη διάρκεια της βόλτας Ανδρουλάκη, κοντά του ήταν ο υποψήφιος για τη δημαρχία, Ματθαίος Αμπατζίδης, μαζί με τον πατέρα του, πάντα, ενώ ένα “γεια” είπε και ο τέως δήμαρχος, Θεοδόσης Μπακογλίδης.