Νέα μέτρα για την πανδημία ανακοινώνει ο Ν.Χαρδαλιάς- Άνοιξε η ειδική πλατφόρμα για τον Covid-19

Νέα μέτρα που αφορούν «Lockdown» στα περίπτερα τις νυχτερινές ώρες ανακοινώνει για την Αθήνα ο Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό μαζί με τον καθηγητή Γκίκα Μαγιορκίνη και τον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη.

 

LIVE ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Περίπτερα, κάβες, μίνι μάρκετ θα μένουν κλειστά 12 τα μεσάνυχτα με 5 τα ξημερώματα προκειμένου να σταματήσει η πώληση αλκοόλ και ο συγχρωτισμός σε πλατείες ή άλλους ανοιχτούς χώρους. Επίσης θα ανακοινωθεί ότι οι υπηρεσίες delivery θα ξεκινούν νωρίτερα, δηλαδή από τις 5 τα ξημερώματα και όχι 7 που ίσχυε μέχρι σήμερα, προκειμένου να μην υπάρξει κενό το πρωί με τις υπηρεσίες για καφέ κτλ.

Νωρίτερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες εμφανίστηκε κατηγορηματικός λέγοντας ότι «είμαστε μακριά από lockdown». Παράλληλα «έδειξε» άλλα δύο μέτρα στη «φαρέτρα» των αρχών προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού. «Έχουμε άλλα μέτρα στο σχέδιό μας όπως για παράδειγμα η καθολική χρήση μάσκας και οι περιορισμοί σε ηλικιακές ομάδες (σ.σ. για το lockdown στους 65αρηδες είχε γράψει το ΘΕΜΑ της περασμένης Κυριακής) αφού δούμε ότι υπάρχει πρόβλημα σε αυτές» είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Διαθέσιμη προς τους πολίτες είναι από την Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου, η ειδική πλατφόρμα που αφορά την ενημέρωση για τα μέτρα αποφυγής της διασποράς του κορονοϊού σε κάθε περιοχή της χώρας. Πρόκειται για την ιστοσελίδα Covid19.gov.gr που ανακοίνωσε την Τρίτη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Σε αυτή την πλατφόρμα οι πολίτες θα μπορούν να βλέπουν έναν χάρτη της Ελλάδας με δύο βαθμίδες: ανά δήμο και ανά περιφερειακή ενότητα. Στον διαδραστικό χάρτη θα εμφανίζεται ο βαθμός επικινδυνότητας, ο οποίος ισχύει εκείνη τη χρονική περίοδο, για την περιοχή που ενδιαφέρει τον κάθε πολίτη.

Κάθε δήμος ή κάθε περιφερειακή ενότητα, θα είναι χρωματισμένοι μ’ έναν από τους τέσσερις βαθμούς: πράσινο, κίτρινο, πορτοκαλί και κόκκινο. Οι πολίτες θα μπορούν να βάζουν σε ειδικό πεδίο τον ταχυδρομικό κώδικά τους και να ενημερώνονται τι ισχύει ανά περιοχή και ανά τομέα δραστηριότητας. Τέλος εκτός από τον χάρτη, υπάρχει κι ένας πίνακας, στον οποίο αναρτώνται και αναλύονται τα μέτρα, τα οποία ισχύουν ανά χρωματική κατηγορία (πράσινο, κίτρινο κ.ο.κ.) και ανά δραστηριότητα (π.χ. σχολεία, εστίαση, ΜΜΜ, άθληση κ.λπ.)

No Comments Yet

Comments are closed