Ν. Χαρδαλιάς: Κομβικός ο ρόλος της Κρήτης στη νέα εξωτερική πολιτική της Ελλάδας

από Team MyPortal.gr
sms

ΗΚρήτη διαδραματίζει κομβικό ρόλο στην άσκηση της νέας, ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής που έχει υιοθετήσει η Ελλάδα μετά το καλοκαίρι του 2019.

Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, χθες, Πέμπτη 26 Ιανουαρίου, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, σε εκδήλωση του Ροταριανού Ομίλου Χανίων.

«Η εποχή της αδράνειας, με σλόγκαν τύπου ”δεν παραχωρούμε τίποτα, δεν διεκδικούμε τίποτα” ή ”θα το ρισκάρουμε”, καθώς και των φοβικών συνδρόμων, ανήκουν οριστικά στο παρελθόν» προσέθεσε:

Η ύπαρξη της Κρήτης, επισήμανε, «δίνει τη δυνατότητα στην Ελλάδα να επεκτείνει την κυριαρχία και την επιρροή της κατά εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από την ηπειρωτική χώρα, αφού η Μεγαλόνησος, σφραγίζοντας από τον νότο το Αιγαίο, βρίσκεται στο επίκεντρο όλων των θαλάσσιων οδών που διασχίζουν οριζόντια τη Μεσόγειο, από τα Στενά του Γιβραλτάρ μέχρι τις ακτές του Λεβάντε, αλλά και κάθετα, από τα Στενά του Βοσπόρου ως τις ακτές της Βόρειας Αφρικής».

«Χωρίς καμία δόση υπερβολής, ουδείς μπορεί να οραματίζεται τη διεξαγωγή σοβαρών αεροναυτικών επιχειρήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο, χωρίς να λάβει υπόψη του την Κρήτη», συμπλήρωσε.

Και καθαρά γεωγραφικά, υπογράμμισε, «η Κρήτη διαδραματίζει κομβικό ρόλο στην άσκηση της νέας, ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής που έχει υιοθετήσει η Ελλάδα μετά το καλοκαίρι του 2019».

Ξεκαθάρισε ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας συμμετέχει «στην προσπάθεια αυτή ενεργά, οικοδομώντας τις ισχυρότερες Ένοπλες Δυνάμεις στη σύγχρονη ελληνική Ιστορία».