Ν. Ανδρουλάκης: Φόρος 10% στα μερίσματα από 50.000 και 15% από 100.000 ευρώ

από Team MyPortal.gr
sms

Ηφορολογική πολιτική μας δεν είναι φορομπηχτική, υποστήριξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης λέγοντας ότι πρώτος είπε για τον φόρο στα μερίσματα και στη γονική παροχή, ενώ για τον ΕΝΦΙΑ διαβεβαίωσε ότι δεν θα αυξηθεί, αλλά θέλει επιδιώξει να μειωθεί.

«Δεν είπα ποτέ για φόρο στα κέρδη» αλλά για φόρο στα μερίσματα επανέλαβε και εμφανίστηκε υποστηρικτής της φορολόγησής τους, με 5% έως τα 50.000 ευρώ, με 10% από 50.000 μέχρι 100.000 ευρώ και με 15% από 100.000 και άνω, ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ. Επίσης, ξεκαθάρισε ότι θα διατηρήσει το ύψος του φόρου, που σήμερα είναι 22%, στα κέρδη.

Όσον αφορά το φόρο γονικής κληρονομιάς είπε ότι θα μειώσει τα σημερινό αφορολόγητο όριο στα 400.000 ευρώ το οποίο θα προσαυξάνεται ανάλογα του αριθμού των παιδιών με ανώτατο όριο τα 800.000 ευρώ

Γνωστοποίησε ότι προτείνει να φορολογηθούν τα υπερκέρδη των τραπεζών, καθώς και των παραγωγών και προμηθευτών ενέργειας, ενώ απαντώντας που θα βρει τα χρήματα για τα οικονομικά μέτρα του ΠΑΣΟΚ πως θα προέλθουν από τα 5 δισ. ευρώ παραπάνω έσοδα του κράτους από το ΦΠΑ και πως θα εφαρμόσει με αυτά και το έκτακτο μέτρο της μείωσης τιμών ορισμένων προϊόντων

Χαρακτήρισε κοροϊδία το στόχο του Κυριάκου Μητσοτάκη για αύξηση στους μισθούς των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα κατά 25% την επόμενη τετραετία, λέγοντας πως αντίθετα ο ίδιος προτείνει να δοθούν 1,1 δισ. ευρώ για αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους και 1,1 δισ. ευρώ για αυξήσεις στους συνταξιούχους, συντασσόμενος στο τελευταίο με την πρόθεση του πρόεδρου της ΝΔ για ενίσχυση των «απόμαχων της εργασίας».

Ο ίδιος επανέλαβε την πρόσκλησή του για νέο Ντιμπέιτ με τους πολιτικούς αρχηγούς, ενώ ερωτηθείς αν εκλογικός του στόχος είναι να αναδειχθεί το ΠΑΣΟΚ αξιωματική αντιπολίτευση είπε ότι θα κάνει το καλύτερο για να γίνει βασικός αντίπαλος της ΝΔ.

Τέλος, εμφανίστηκε θετικός στην κατάθεση του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ στο γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής ώστε να γίνει κοστολόγησή του, που είχε προτείνει σε όλα τα κόμματα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών πριν τις εκλογές της 28ης Μαΐου.