Η Ελλάδα θα δωρίσει 150.000 δόσεις εμβολίου στην Ιορδανία

Η Ελλάδα θα δωρίσει το επόμενο διάστημα με τη μορφή δωρεάς 150.000 δόσεις εμβολίου κατά του κορονοϊού, όπως έγινε γνωστό μετά τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα.

 

 

Σημειώνεται ότι από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα στην Ιορδανία έχουν εντοπιστεί 767.000 κρούσματα, ενώ έχουν καταγραφεί και 9.979 θάνατοι. Ενώ το 21,3% του πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο.

 

Στο επίκεντρο της συνάντησης των δύο ανδρών τέθηκαν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό, την πορεία της πανδημίας και τα μέτρα που λαμβάνει η ελληνική πολιτεία για την αντιμετώπισή της.

 

«Καλώς ήρθατε ξανά. Είχαμε μια εξόχως ενδιαφέρουσα συζήτηση, τόσο σε τριμερές, όσο και σε διμερές επίπεδο, και πιστεύω ότι είναι μια μεγάλη ευκαιρία να εξετάσουμε τις λεπτομέρειες της διμερούς μας σχέσης. Πιστεύω ότι έχουμε εντοπίσει πολλούς τομείς συνεργασίας που εκτείνονται και πέραν της θεμελιώδους γεωπολιτικής ατζέντας στους οποίους οφείλουμε να εστιάσουμε. Ήταν μεγάλη μου χαρά που σας γνώρισα και προσβλέπω στην ενίσχυση αυτής της σχέσης» δήλωσε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον Βασιλιά της Ιορδανίας.

 

«Σας ευχαριστώ πολύ για το θερμότερο ίσως καλωσόρισμα που θα μπορούσαμε να φανταστούμε, κατά την επιστροφή μας εδώ στην Αθήνα και, όπως είπατε και εσείς, για τη συνάντηση και τη γνωριμία μας αλλά και τη χημεία που είναι εμφανής μετά από λίγες μόνο ώρες. Θεωρώ ότι οι συζητήσεις μας, όχι μόνο σε διμερές επίπεδο με τη χώρα σας, αλλά και με την Κύπρο, δείχνουν ότι έχουμε πολλή και καλή δουλειά μπροστά μας με την κατάλληλη συνέχεια. Περιορίζομαι απλώς να εκφράσω την ειλικρινή μου ικανοποίηση για την επιτυχία αυτής της Τριμερούς και των διμερών συναντήσεων. Και σας ευχαριστώ πολύ. Ανυπομονώ να σας συναντήσω ξανά, ελπίζω στο άμεσο μέλλον. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ», απάντησε ο Βασιλιάς Αμπντάλα.

No Comments Yet

Comments are closed