Γ.Δαρδαμανέλης για σχολική στέγη: Προσωρινές λύσεις για φέτος – Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους για τετραετή σχεδιασμό

Το χρονίζον πρόβλημα της έλλειψης αιθουσών διδασκαλίας στο 3ο Γυμνάσιο και 3ο Λύκειο Καλαμαριάς κλήθηκε να αντιμετωπίσει η νέα δημοτική αρχή, παρόλο που θα μπορούσε πολύ νωρίτερα και έγκαιρα να έχει αντιμετωπιστεί με σωστό προγραμματισμό από την προηγούμενη διοίκηση, αναφέρεται σεανακοίνωση του δήμου Καλαμαριάς με αφορμή τη νέα σχολική χρονιά και τα προβλήματα με τα οποία ήρθε αντιμέτωπη η νέα διοίκηση στο Δήμο.

 

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιάννη Δαρδαμανέλη, όπως σημειώνεται στην ανακοίθνωση του δήμου, έγιναν αλλεπάλληλες συσκέψεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, μεταξύ των οποίων ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης, η διευθύντρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι διευθύντριες των εμπλεκομένων σχολείων, οι πρόεδροι των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων και καθηγητές των σχολείων.

 

«Ως έσχατες (!) λύσεις προτάθηκαν και η «διπλοβάρδια» ή οι «προκατ» αίθουσες, λύσεις οι οποίες και αποκλείστηκαν ως «μη αποδεκτές» από τη δημοτική αρχή.

 

Τελικώς,

 

  • Για το θέμα των 3ου Γυμνασίου και Λυκείου αποφασίσθηκε να ελευθερωθούν οι δυο ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες διδασκαλίας που μέχρι και σήμερα χρησιμοποιούνταν ως γραφεία των διδασκόντων. Στους χώρους που θα φιλοξενηθούν οι εκπαιδευτικοί θα γίνουν οι κατάλληλες παρεμβάσεις ώστε να μπορούν να τελούν απρόσκοπτα το λειτούργημα τους και να μεταλαμπαδεύσουν με τον καλύτερο τρόπο τη γνώση στους μαθητές.

 

 

Υπογραμμίσθηκε πως πρωταρχικό μέλημα όλων οφείλει να είναι η διασφάλιση των καλύτερων συνθηκών για μαθητές και γονείς και πως οι λύσεις που τελικά προκρίθηκαν, θα εφαρμοσθούν για την φετινή χρονιά καθώς η νέα διοίκηση σκοπεύει να επαναπροσδιορίσει συνολικά το θέμα της σχολικής στέγης στο Δήμο μας συλλέγοντας ήδη τα απαραίτητα στοιχεία και καλώντας όλους εμπλεκόμενους φορείς για πρώτη φορά για ένα σχεδιασμό για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, θεραπεύοντας μεθοδικά το χρονίζον αυτό πρόβλημα.

 

 

No Comments Yet

Comments are closed