Εξαίρεση Τζανακόπουλου-Πολάκη θα ζητήσουν ΝΔ και ΚΙΝΑΛ από την προανακριτική

από Team MyPortal.gr
sms

Την εξαίρεση των πρώην υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Τζανακόπουλου και Παύλου Πολάκη, αναμένεται να ζητήσουν σύμφωνα με πληροφορίες βουλευτές της ΝΔ, αλλά και του ΚΙΝΑΛ, κατά την πρώτη και ουσιαστική συνεδρίαση της Προανακριτικής, σήμερα το βράδυ. Οι δύο πρώην υπουργοί μάλιστα δεν αποκλείεται να κληθούν ως μάρτυρες στην Προανακριτική από την πλειοψηφία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι λόγοι της εξαίρεσης συνδέονται με το γεγονός πως τα δύο κορυφαία στελέχη της προηγούμενης κυβέρνησης είχαν κάνει δηλώσεις και προανήγγειλαν διώξεις σε ότι αφορά την υπόθεση Νοβάρτις πριν ακόμα αυτές ασκηθούν. Δηλαδή εκφράζεται η άποψη -από βουλευτές της ΝΔ- ότι οι εν λόγω γνώριζαν λεπτομέρειες της δικογραφίας η οποία με τις τρεις μαρτυρίες των «κουκουλοφόρων» μαρτύρων οδήγησε σε σύσταση προανακριτικής για δέκα πολιτικά πρόσωπα μεταξύ των οποίων οι πρώην Πρωθυπουργού Αντ. Σαμαράς και Π. Πικραμένος, πριν καν διαβιβαστεί στην Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι τους κυρίους Τζανακόπουλο και Πολάκη προτείνει, μεταξύ άλλων, το Κίνημα Αλλαγής ως μάρτυρες στην προανακριτική επιτροπή.

Εν τω μεταξύ τα αιτήματα του ερευνώμενου για παρεμβάσεις στην Δικαιοσύνης, πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, στην υπόθεση Νοβάρτις μετέφερε σήμερα στον Πρόεδρο της Προανακριτικής, Γ. Μπούγα ο συνήγορός του Δ. Τσοβόλας.