Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δημοσιογράφοι Μαυρίδης, Λάμψιας και Γαλανού

από Team MyPortal.gr
sms

Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά τη μεταφορά τους στην Ευελπίδων ο εκδότης του “Φιλελεύθερου” Θανάσης Μαυρίδης, ο Διευθυντής Παναγιώτης Λάμψιας και η Αρχισυντάκτρια του πολιτικού ρεπορτάζ Κατερίνα Γαλανού, που πέρασαν τη νύχτα στο κρατητήριο του Α.Τ. Εξαρχείων μετά τη μήνυση που κατέθεσε ο Πάνος Καμμένος. Ο εκδότης του “Φιλελεύθερου” εξερχόμενος από το αστυνομικό τμήμα με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό επισήμανε ότι ο στόχος τους, με τη μήνυση Καμμένου, είναι προφανείς: “Να κλείσουν τα στόματα σε όσους ασκούν κριτική”…

Ο εισαγγελέας διέταξε προκαταρκτική εξέταση για να διερευνηθεί η τυχόν διάπραξη του αδικήματος της συκοφαντικής δυσφήμισης. Ο δικηγόρος Τάσος Αβραντίνης δήλωσε πως “μια δημοκρατία που οι πολίτες και τα ΜΜΕ δεν μπορούν να κάνουν κριτική στην κυβέρνηση παύει να είναι δημοκρατία”.

Οι τρεις δημοσιογράφοι προσήλθαν αυτοβούλως και παρουσιάστηκαν αρχικώς χθες στη ΓΑΔΑ και στη συνέχεια στο Α.Τ. Εξαρχείων μετά τη μήνυση που κατέθεσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος εναντίον τους και εναντίον τεσσάρων ακόμη δημοσιογράφων της εφημερίδας “Φιλελεύθερος” για δημοσίευμα σχετικά με την κατάσταση στη Μόρια και έρευνα που αφορούσε στη διαχείριση των πόρων που διατίθενται για το προσφυγικό.