Δημοσκόπηση Metron Analysis: Προβάδισμα 5,8 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

από Team MyPortal.gr
sms

Προβάδισμα 5,8 μονάδων διατηρεί στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, στον απόηχο της τραγωδίας των Τεμπών, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis που έγινε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Mega

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη εμφανίζει απώλειες, τις οποίες, όμως, δεν καρπώνονται ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ούτε και τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Πρόθεση ψήφου

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 26,3%, έναντι 20,5% του ΣΥΡΙΖΑ, μια διαφορά της τάξης των 5,8 ποσοστιαίων μονάδων.

Η ΝΔ καταγράφει απώλειες 3,9 μονάδων σε σύγκριση με την πρόθεση ψήφου κατά τον μήνα Φεβρουάριο, ενώ και ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει απώλειες 2 μονάδων. Απώλειες 0,8% καταγράφει και το ΠΑΣΟΚ/ Αντίθετα, ενισχυμένο εμφανίζεται το ΜέΡΑ25, (αύξηση 0,6 ποσοστιαίων μονάδων), η Ελληνική Λύση (1,1%) και το Εθνικό Κόμμα Έλληνες (1,8%). Οι αναποφάσιστοι συγκεντρώνουν ποσοστό 8,5%, με την αδιευκρίνιστη ψήφο να βρίσκεται στο 11,8%.

Εκτίμηση ψήφου

Σε ό,τι αφορά την εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, η ΝΔ συγκεντρώνει 33,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 26,3%, μια διαφορά της τάξης των 7,4 μονάδων. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 11,8%, το ΚΚΕ με 7,5%, η Ελληνική Λύση με 5,2%, το ΜέΡΑ25 με 4,5% και οι Έλληνες (κόμμα Κασιδιάρη) στο 4,6%.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυρ. Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός με ποσοστό 32%, ο οποίος έχασε επτά μονάδες σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο. Απώλειες και για τον Αλέξη Τσίπρα που βρίσκεται στο 16%, από 19% που είχε συγκεντρώσει τον Φεβρουάριο.

Ακολουθούν οι Νίκος Ανδρουλάκης και Δημήτρης Κουτσούμπας με 3%, ενώ ποσοστό 36% απαντά «Κανένας».