Δήμος Θεσσαλονίκης: O Zέρβας, η Καϊλή και ο Ζαρωτιάδης

από Team MyPortal.gr
sms

Γράφουν οι “Απέναντι”

Μας βλέπετε, μας ακούτε, τώρα θα μας διαβάζετε κιόλας!

Καλή αρχή, οι «Απέναντι» ερχόμαστε στο Myportal.gr και σας φέρνουμε φρέσκα νέα από όσα γίνονται πίσω από τις κάμερες και τα μικρόφωνα της Θεσσαλονίκης σε επίπεδο κεντρικής πολιτικής σκηνής και αυτοδιοίκησης.

Ενδεχομένως θα γίνουμε ενοχλητικοί, μα η αλήθεια πονάει!

Ξεκινάμε…

Τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου ο Κωνσταντίνος Ζέρβας ξεκινά την προεκλογική του εκστρατεία για μια δεύτερη θητεία στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Αντίπαλος του έως τώρα ο κανένας… Πολλά ακούγονται σε επίπεδο ονοματολογίας πλην όμως κανείς από παλιούς και νέους ενδιαφερόμενους δεν έχει βγει μέχρι τώρα επίσημα απέναντί του. Εξαίρεση είναι ο Γιάννης Νασιούλας ο οποίος ανοίγει το χορό ανακοινώνοντας την υποψηφιότητα του στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο το προσεχές Σάββατο.

Δεν θα είναι όμως ο μοναδικός, διότι στη Νέα Δημοκρατία είναι πολλοί εκείνοι που καλοβλέπουν μια πιθανή υποψηφιότητα της Εύας Καϊλή. Η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ οδηγείται μέρα με την ημέρα σε πολιτικό διαζύγιο με τον Νίκο Ανδρουλάκη και αναζητά το επόμενο πολιτικό της βήμα. Πιθανή δική της υποψηφιότητα εξυπηρετεί την πολιτική στόχευση της Νέας Δημοκρατίας που θέλει στους κόλπους της ανθρώπους από το ευρύτερο κέντρο. Προσθέστε, επίσης, ότι σε τοπικό επίπεδο η Εύα έχει πέραση τόσο στους κομματικούς όσο και στη βάση της Νέας Δημοκρατίας που δεν ένιωσε ποτέ «δικό της άνθρωπο» τον Κωνσταντίνο Ζέρβα. Κρατήστε, επίσης, ότι «ναι» σε μια υποψηφιότητα Καϊλή λένε off the record πολλά έμπειρα γαλάζια αυτοδιοικητικά στελέχη.

Στον ΣΥΡΙΖΑ, πάλι, αναζητούν υποψήφιο. Η Κατερίνα Νοτοπούλου φαίνεται να έχει πάρει τις αποφάσεις της και να επικεντρώνει την προσοχή της στην κεντρική πολιτική σκηνή. Η επιλογή αυτή έχει ανοίξει την «όρεξη» του Γιάννη Μυλόπουλου ο οποίος αμφιταλαντεύεται ανάμεσα στο Δήμο Θεσσαλονίκης και την α’ εκλογική περιφέρεια του νομού. Και αν στον Δήμο τα πράγματα παραμένουν ομιχλώδη, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το όνομα της Βουλευτού Πέλλας Θεοδώρας Τζάκρη ακούγεται ολοένα και περισσότερο, με την τελευταία να μετράει τα δεδομένα, τις τάσεις της κοινής γνώμης και τα… κουκιά για να δει εάν υπάρχει πρόσφορο έδαφος.

Στο ΠΑΣΟΚ τώρα οι συζητήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει αν και κεντρική γραμμή παραμένει πως πρώτος και κύριος στόχος είναι η εθνική κάλπη. Το γεγονός αυτό, όμως, δεν απέτρεψε τον Κοσμήτορα της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ, Γρηγόρη Ζαρωτιάδη, να ξεκινήσει κύκλο επαφών με ανθρώπους που βρίσκονται κοντά στον Νίκο Ανδρουλάκη. Το κεντροαριστερό προφίλ του Γρηγόρη Ζαρωτιάδη και το γεγονός ότι ο ίδιος απευθύνεται στον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς, δηλαδή μπορεί να «κλέψει» ψήφους από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν αφήνει ασυγκίνητη την Χαριλάου Τρικούπη στην Αθήνα και την Βασιλέως Ηρακλείου στη Θεσσαλονίκη, καθώς αναγνωρίζουν πως το προφίλ που έχει καλλιεργήσει του δίνει ένα προβάδισμα απέναντι σε άλλα ονόματα που απευθύνονται μονάχα στο κομματικό ακροατήριο.