Δημήτρης Κούβελας: «Αναγκαία η μετεγκατάσταση του Ειρηνοδικείου Θεσσαλονίκης»

από Team MyPortal.gr
sms

«Θέλω να επαναλάβω κ. Υπουργέ, ότι κοντά στη σημαντική ανακαίνιση του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης που έχει δρομολογηθεί ήδη, είναι απόλυτη ανάγκη η εξεύρεση κατάλληλου χώρου για τη μετεγκατάσταση του Ειρηνοδικείου της Θεσσαλονίκης. Αυτό θα έδινε λειτουργική ανάσα στο Δικαστικό μέγαρο για τα επόμενα πολλά χρόνια». Αυτή την επισήμανση έκανε, ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Δημήτρης Κούβελας, σε μία αποστροφή του λόγου του, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την κατάρτιση και επιμόρφωση των δικαστικών υπαλλήλων.

Όπως ανέφερε ο Δημήτρης Κούβελας: Το σχέδιο νόμου που συζητάμε, αποτελεί ακόμη μία σημαντική «τομή» για το χώρο της Δικαιοσύνης, με απώτερο στόχο να κάνουμε και πάλι αυτόν τον κορυφαίο θεσμό που όλα τα προηγούμενα χρόνια είχε απαξιωθεί στα μάτια των πολιτών, πραγματικό «καταφύγιο» των αδυνάμων. Δίνουμε απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα που απασχολούν τον χώρο της Δικαιοσύνης και προχωράμε μέσω εισαγωγικού διαγωνισμού στην Εθνική Σχολή Δικαστών, στην επιλογή, την κατάρτιση και την επιμόρφωση των δικαστικών υπαλλήλων».

«Έχοντας γράψει πολλά χιλιόμετρα ως μάχιμος δικηγόρος, εκτιμώ ότι θα συνδράμει στη βελτίωση ακόμη και της καθημερινότητας στα δικαστήρια το παρόν σχέδιο νόμου, προς όφελος όχι μόνο δικαστικών υπαλλήλων, δικαστών και δικηγόρων, αλλά τελικά των ίδιων των πολιτών», είπε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.