Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο στο ΑΠΘ με τίτλο: «Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος – Τριάντα χρόνια διακονίας»

από Team MyPortal.gr
sms

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 30 χρόνων (1991-2021) από την ενθρόνιση του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, η Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ και το Πατριαρχικό Ίδρυμα Πατερικών Μελετών, σε συνεργασία με φορείς της Θεσσαλονίκης, διοργανώνουν Διεθνές Συνέδριο, με τίτλο «Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Τριάντα χρόνια διακονίας».

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν από την Πέμπτη 26 έως την Κυριακή 29 Μαΐου 2022, στην Αίθουσα Τελετών της παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ.

Στόχος του Συνεδρίου είναι, σύμφωνα με τους διοργανωτές, «να αναδειχθεί το πολυσχιδὲς έργο του Οικουμενικού Πατριάρχη, του μακροβιότερου στον θρόνο της Κωνσταντινούπολης όλων των εποχών, και ο ρόλος του Οικουμενικού Πατριαρχείου στον σύγχρονο κόσμο».

Η πανηγυρική, εναρκτήρια συνεδρία, την οποία θα τιμήσει με την παρουσία του ο Παναγιώτατος Οικουμενικὸς Πατριάρχης, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26 Μαΐου 2022 και ώρα 18.00, στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ. Στην εκδήλωση χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου.

Νωρίτερα την ίδια μέρα, στις 16.30, θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίου, στην κεντρική είσοδο της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ (από την πλευρά της Εγνατίας).

 

Δείτε το πρόγραμμα του συνεδρίου εδώ:

Πρόγραμμα