Αλ. Τσίπρας: Ανοίγει σενάρια κυβέρνησης ειδικού σκοπού με αφορμή την υπόθεση των υποκλοπών

από Team MyPortal.gr
sms

Σενάρια για σχηματισμό κυβέρνησης ειδικού σκοπού άνοιξε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα όπως υπογράμμισε το σενάριο αυτό ανοίγει «για να πέσει φως στην υπόθεση των υποκλοπών».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι πρέπει να συγκροτηθεί προανακριτική – και όχι εξεταστική επιτροπή, όπως ζητεί ως τώρα ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι θα συζητήσει κατ’ ιδίαν το θέμα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, στις επαφές που θα έχει μαζί του στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών.

Αναλυτικότερα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση κ. Τσίπρας είπε: «Αν κατάλαβα καλά με ρωτάτε αν δεν βγαίνουν οι συσχετισμοί για να υπάρξει κυβέρνηση μακράς πνοής, διότι αν νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρχουν οι συσχετισμοί και θα πάμε να συγκροτήσουμε μια κυβέρνηση μακράς πνοής, τετραετίας, όχι μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού που μέσα βεβαίως σε αυτήν της μακράς πνοής διακυβέρνηση θα εντάξουμε και όλους τους ειδικούς σκοπούς. Μέσα στους γενικούς σκοπούς θα εντάξουμε και τους ειδικούς σκοπούς. Είναι νομίζω προτεραιότητα μας το ζήτημα της κάθαρσης στο θέμα των υποκλοπών. Και βεβαίως και της απόδοσης δικαιοσύνης στο έγκλημα των Τεμπών.

«Αλλά δεν μπορώ να σκεφτώ, εμένα αυτή τη στιγμή αυτό που με απασχολεί είναι η νίκη στις εκλογές, γιατί πιστεύω ότι η νίκη ξεκλειδώνει την προοπτική προοδευτικής διακυβέρνησης, κυβέρνησης μακράς πνοής και σταθερότητας. Από εκεί και πέρα ας δούμε τα αποτελέσματα, θα έχουμε τη δυνατότητα να κουβεντιάσουμε, να εκτιμήσουμε. Δεν αποκλείω εκ των προτέρων την πιθανότητα να προκύπτει μια τέτοια συζήτηση την επομένη των εκλογών, αλλά ο στόχος μου δεν είναι μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού. Είναι μια κυβέρνηση τετραετίας, σταθερότητας, μακράς πνοής που θα συμπεριλάβει και όλους αυτούς τους ειδικούς σκοπούς που είναι καίριας σημασίας για τη Δημοκρατία μας και την κοινωνία», τόνισε.

Το σενάριο σχηματισμού μιας τέτοια κυβέρνησης σχολίασε και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας ότι «δεν μπορούσα να φανταστώ ότι η ”κυβέρνηση των ηττημένων” θα γινόταν ”κυβέρνηση απελπισμένων”».

Στη συγκεκριμένη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος, λέγοντας ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύεται ότι ενδιαφέρεται αποκλειστικά για την εξουσία.

«Σε ερώτηση που δέχθηκε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα ΜΜΕ, πρόσθεσε ακόμη μία στις πολλαπλές εναλλακτικές διακυβέρνησης που έχει κατά καιρούς αναφέρει και οδηγούν σε παραλυσία και αστάθεια. Μετά, δηλαδή, από την κυβέρνηση ηττημένων και την κυβέρνηση ανοχής, τώρα εφευρίσκει και μια βραχύβια κυβέρνηση ειδικού σκοπού», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Μάλιστα υπογράμμισε ότι «μας λέει, δηλαδή, ότι σε μια εποχή μεγάλων διεθνών κρίσεων, εθνικών προκλήσεων και αδήριτης ανάγκης για σταθερότητα και ισχυρή ηγεσία είναι ανοιχτός σε οποιοδήποτε εκτρωματικό σχέδιο διακυβέρνησης εξυπηρετεί τις τυφλές του επιδιώξεις».

«Το 2023 δεν είναι 2015», διαμηνύει, ενώ τόνισε ότι «οι πολίτες δεν θα τον ακολουθήσουν διότι δεν θέλουν να ζήσουν μια ”δεύτερη φορά στη συμφορά”. Η ψήφος στη Νέα Δημοκρατία είναι η καλύτερη απάντηση στους άφρονες τυχοδιωκτισμούς».