Οι υποψήφιοι της ΝΔ που «σάρωσαν» στις εκλογές

από Team MyPortal.gr
sms

Συντριπτική ήταν η νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις κάλπες της 21ης Μαΐου με πολλούς γαλάζιους βουλευτές να γίνονται αποδέκτες ευρείας αποδοχής, διαπρέποντας στις εκλογικές τους περιφέρειες.

Πρώτους σε σταυρούς, ο υπουργός Εξωτερικός και υποψήφιος στον Β3 Νότιο τομέα Αθηνών, Νίκος Δένδιας. Συγκεκριμένα σε ενσωμάτωση σταυρών στο 93,88% ο κ. Δένδιας έχει συγκεντρώσει 93.912 σταυρούς προτίμησης.

Στον Β1 Βόρειο Τομέα Αθηνών όπου η ΝΔ έλαβε 46,02%, πρώτος με 71.634 σταυρούς εξελέγη ο Κωστής Χατζηδάκης ο οποίος έχει να επιδείξει τα τελευταία χρόνια σημαντικό έργο στο υπουργείο Εργασίας.

Πρόσωπα όπως ο Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, η Σοφία Ζαχαράκη, οι οποίοι δεν είχαν εκλεγεί με τη ΝΔ το 2019 κατάφεραν μέσω του υπουργικού τους έργου να αναδειχθούν πρώτοι στις εκλογικές περιφέρειες στις οποίες διεκδίκησαν την ψήφο του λαού.

Αναλυτικότερα ο υπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, κατάφερε να τερματίσει πρώτος σε μία από τις πιο ανταγωνιστικές περιφέρειες της χώρας, την Α’ Αθηνών, με τους Κικίλια Βασίλη και Κεφαλογιάννη Όλγα να ακολουθούν.

Παράλληλα, με 52.588 σταυρούς στο 96,63% της ενσωμάτωσης των σταυρών, η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη αναδεικνύεται πρώτη στην Ανατολική Αττική.

Στην Β2 Δυτική Αθήνα πρώτος με 26.915 σταυρούς στο 91,75% ενσωμάτωσης των σταυρών της συγκεκριμένης εκλογικής περιφέρειας, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Στην Α’ Πειραιώς όπου η ΝΔ έλαβε 48,54% πρώτος εξελέγη ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Κώστας Κατσαφάδος με 23.810 σταυρούς, με την ενσωμάτωση να βρίσκεται στο 93,8%

Στην Θεσσαλονίκη πρώτος στην Α’ εκλογική περιφέρεια ο Σταύρος Καλαφάτης με 31.056 σταυρούς στο 89,18% της ενσωμάτωσης.