Ξεκινούν οι εκδρομές για τα ΚΑΠΗ του δήμου Νεάπολης Συκεών

Την έναρξη ενός ακόμη έντονου καλοκαιριού σηματοδοτεί η άφιξη του Μαΐου για τα χιλιάδες μέλη των εννέα ΚΑΠΗ του δήμου Νεάπολης-Συκεών. Πρόκειται για την έναρξη των θερινών εκδρομών-διακοπών, το πρόγραμμα των οποίων ξεκινά την 1η Μαΐου με την ολοήμερη εκδρομή στον Άγ. Νικόλαο Νάουσας, για να συνεχιστεί σε παραλίες της Χαλκιδικής, του Ιονίου Πελάγους και της Πελοποννήσου, όπως επίσης και με πολυήμερες εκδρομές σε κορυφαίους τουριστικούς-ιστορικούς προορισμούς της χώρας έως και τον Νοέμβριο του τρέχοντος έτους.

Όλα αυτά θα συμβούν στο πλαίσιο του μεγάλου και πλούσιου προγράμματος θερινών εκδρομών και εξορμήσεων που παρουσίασε χθες ο πρόεδρος του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης (ΔΚΚΠΑ) Αρίστος Γαλανός. Η ενημέρωση των περίπου 10.000 μελών των ΚΑΠΗ του δήμου, τόσο για το πρόγραμμα των εκδρομών όσο και για τον κανονισμό που το διέπουν, ξεκίνησε χθες από τα ΚΑΠΗ του Αγ. Παύλου για να συνεχισθεί σήμερα στη Νεάπολη (5:30 μ.μ. στο Α΄ ΚΑΠΗ και 7μ.μ. στο Β΄), αύριο, Τετάρτη 25 Απριλίου, στα Πεύκα (6:30 μ.μ.) και να ολοκληρωθεί μεθαύριο, Πέμπτη 26 Απριλίου, στην αίθουσα Δ.Σ. στις Συκιές (6:30 μ.μ. και για τα τρία ΚΑΠΗ).

«Πρόκειται για ένα πρόγραμμα θερινών διακοπών και τουρισμού που όμοιό του δεν υπάρχει σε όλη τη χώρα», σχολίασε ο κ.Γαλανός κατά την παρουσίαση του προγράμματος, καλώντας τα μέλη των ΚΑΠΗ να τηρήσουν τις προθεσμίες εγγραφών ώστε το πρόγραμμα να υλοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο. «Ο δήμος μας βρίσκεται σταθερά στο πλευρό των ηλικιωμένων μέσα από ένα ευρύτατο δίκτυο κοινωνικών υπηρεσιών, προγραμμάτων και δράσεων, έχοντας ως σταθερό στόχο τη διαρκή βελτίωση της ποιότητας ζωής των εκπροσώπων της Τρίτης Ηλικίας, που δικαιούνται πολλά περισσότερα», σημείωσε ο κ. Γαλανός.

Το πρόγραμμα

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει καταρτισθεί, η πρώτη… εξόρμηση θα γίνει την Τρίτη 1 Μαΐου 2018 στον Αγ. Νικόλαο Νάουσας, και αφορά τα μέλη όλων των ΚΑΠΗ.

Η πενθήμερη εκδρομή έχει ως προορισμούς την Ολυμπία, τα Καλάβρυτα και την Πύλο στην Πελοπόννησο, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε εννέα γκρουπ, με το πρώτο να αναχωρεί την Πέμπτη 24 Μαΐου 2018 και το τελευταίο τη Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018.

Η τετραήμερη εκδρομή έχει ως προορισμούς την Πρέβεζα, την Πάργα και τη Λευκάδα, θα γίνει επίσης σε εννέα γκρουπ, με πρώτη αναχώρηση την Πέμπτη 30 Αυγούστου και τελευταία την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου.

Η μονοήμερη εκδρομή θα «ταξιδέψει» τους εκδρομείς στις Σέρρες, και συγκεκριμένα στο Οχυρό του Ρούπελ, στην Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου και στα Άνω Πορόϊα. Αυτή θα γίνει σε οκτώ γκρουπ ξεκινώντας το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018 και τελειώνοντας την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018.

Τέλος, το πρόγραμμα «ΚΑΠΗ και θάλασσα» θα έχει ως καθημερινό προορισμό τα Φλογητά της Χαλκιδικής, και θα ολοκληρωθεί σε τρεις εβδομάδες, με την πρώτη να ξεκινά τη Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018.

No Comments Yet

Comments are closed