Τζιλ Μπάιντεν: Η γυναίκα που «έδωσε πίσω τη ζωή» στον Τζο, ποια είναι η νέα πρώτη κυρία

Η 69χρονη εδώ και δεκαετίες εκπαιδευτικός αναμένεται να επιστρέψει μετά από 4 χρόνια στον λευκό οίκο, όμως με νέα καθήκοντα αυτή την φορά. Αυτά… της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ. Για την νίκη του συζύγου της στις Αμερικανικές εκλογές δημοσίευσε σε ανάρτηση της στο twitter, «Θα είναι πρόεδρος για όλες τις οικογένειές μας».

Η Τζιλ περιόδευε στις ΗΠΑ, στηρίζοντας ενεργά τον σύζυγό της και μάλιστα έχει διηγηθεί πώς ο πρώην αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα επέστρεψε στα καθήκοντά του λίγες ημέρες μετά τον θάνατο του γιου του Μπο από καρκίνο στον εγκέφαλο το 2015.

«Έμαθε να θεραπεύει μια οικογένεια και με τον ίδιο τρόπο θεραπεύουμε μια χώρα: με αγάπη, κατανόηση, μικρές χειρονομίες ευγένειας, θάρρος και μια απαρέγκλιτη ελπίδα», είχε δηλώσει σε ομιλία της σχετικά με τις κρίσεις που πλήττουν τις ΗΠΑ λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και τις εντάσεις που ταλανίζουν τη χώρα τα τελευταία χρόνια.

Ο Τζο και η Τζιλ Μπάιντεν παντρεύτηκαν το 1977 μόλις πέντε χρόνια μετά την πρώτη τραγωδία που σημάδεψε την οικογένεια καθώς η πρώτη του σύζυγος και η κόρη τους σκοτώθηκαν σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Οι δύο γιοι τους που επέζησαν, ο Μπο και ο Χάντερ, είχαν προτείνει στον πατέρα τους να παντρευτεί τη Τζιλ, διηγείται ο Τζο Μπάιντεν στην αυτοβιογραφία του, όπου έχει γράψει: «Μου ξανάδωσε τη ζωή».

Μια σύγχρονη Πρώτη κυρία 

Η Τζιλ Μπάιντεν διδάσκει σε ένα πανεπιστήμιο στη βόρεια Βιρτζίνια, κοντά στην Ουάσιγκτον, κάτι που σκοπεύει να συνεχίσει. Μάλιστα θα είναι μόλις η δεύτερη Πρώτη κυρία μετά την Χίλαρι Κλίντον η οποία διετέλεσε για σύντομο διάστημα γερουσιάστρια στο τέλος της καριέρας του συζύγου της, που θα συνεχίσει την επαγγελματική της καριέρα.

«Θα φέρει τον ρόλο της Πρώτης Κυρίας στον 21ο αιώνα», προσθέτει η Κάθριν Τζέλισον ειδική στην Αμερικανική Ιστορία στο πανεπιστήμιο του Οχάιο, υπογραμμίζοντας ότι «οι περισσότερες Αμερικανίδες είναι υποχρεωμένες να συνδυάζουν την επαγγελματική ζωή με την οικογενειακή».

 

 

 

 

No Comments Yet

Comments are closed