Τι μήνυμα στέλνουν στον παραιτηθέντα δήμαρχο Ωραιοκάστρου Αστ. Γαβότση στελέχη της πρώην παράταξής του

Έντονη δυσαρέσκεια έχουν προκαλέσει σε στελέχη της δημοτικής παράταξης Πολιτεία με Όραμα στην οποία μέχρι πρότινος ήταν επικεφαλής ο απελθών δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριου Γαβότση οι δηλώσεις του ίδιου κατά τη διάρκεια συνάντησής του με δημοσιογράφους και εκπροσώπους τοπικών blogs στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Γαβότσης σχεδόν 20 ημέρες μετά τη βαριά ήττα που υπέστη στην εκλογική αναμέτρηση της δεύτερης Κυριακής και την αναίτια, κατά γενική ομολογία, παραίτησή του τόσο από την παράταξη, όσο και από τον δήμο επέλεξε να μιλήσει για όσα, κατά τη γνώμη του, του κόστισαν τον δημαρχιακό θώκο. Δεν δίστασε να τα βάλει με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστα, τους βουλευτές της ΝΔ της Β’ Θεσσαλονίκης Θ. Καράογλου και Σ. Αναστασιάδη, τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Β’ Θεσσαλονίκης Θ. Βράνο αλλά και τον πρώην γραμματέα της ΝΔ, Ανδρέα Παπαμιμίκο. Ο παραιτηθείς δήμαρχος τους κατηγόρησε ότι λειτούργησαν με κομματικά κριτήρια και στήριξαν την υποψηφιότητα του Παντελή Τσακίρη.

Ο πρώην δήμαρχος τα… έβαλε και με στελέχη της παράταξής του όπως τους αντιδημάρχους Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής Π. Αταμιάν και Οικονομικών Π. Κοϊτσίδη, τον πρόεδρο της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης και αποχέτευσης Ωραιοκάστρου Ν. Παπαδόπουλο αλλά και τον πρώην αντιδήμαρχο Αγροτικής Ανάπτυξης και Καλλιθέας, Θ. Δίγκαλη οι οποίοι δεν συμμετείχαν στην πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση. Όπως είπε ο κ. Γαβότσης η μη κάθοδός τους στις εκλογές κόστισε στην παράταξη τη νίκη.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου στην οποία απουσίαζε μεγάλη μερίδα του δημοσιογραφικού κόσμου της Θεσσαλονίκης, ο απελθών δήμαρχος επέλεξε να στείλει και ένα μήνυμα σε όλους όσους από την παράταξη εκλέχθηκαν στο νέο δημοτικό συμβούλιο, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι καλό είναι να μη συμμετάσχουν στο νέο διοικητικό σχήμα με επικεφαλής τον κ. Τσακίρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του myportal.gr, τα όσα είπε ο κ. Γαβότσης σχολιάστηκαν αρνητικά από μεγάλη μερίδα στελεχών του απελθόντα δημάρχου με προεξάρχοντα τον δημοτικό σύμβουλο και πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Παιδείας, Ευάγγελο Χατζηαντωνίου, (με τον οποίο τον συνδέει επιπλέον συγγενική σχέση) τα οποία υποστηρίζουν ότι ο κ. Γαβότσης μάλλον δεν έχει λάβει το μήνυμα που του έστειλαν οι συμπολίτες του και προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποδώσει ευθύνες σε όλους τους άλλους εκτός από τον ίδιο.

Χαρακτηριστικό είναι το σχόλιο του κ. Χατζηαντωνίου ο οποίος κάνει λόγο για «λάθος παρέες» και «λάθος συμβουλές» που κόστισαν στην εκλογική αναμέτρηση. «Η απόδοση ευθυνών σε όλους τους άλλους εκτός από τον ίδιο είναι μια προσφιλής μέθοδος του απελθόντα δημάρχου. Καλό θα ήταν όμως να δει με καθαρή ματιά ποιος ευθύνεται για το βατερλώ της δημοτικής μας παράταξης και να αποδώσει εκεί τις ευθύνες», αναφέρουν στελέχη της «Πολιτεία με Όραμα» και στέλνουν το δικό τους μήνυμα προς τον κ. Γαβότση ζητώντας του να κάνει την αυτοκριτική του.

Δεν είναι η πρώτη φορά που στενοί συνεργάτες κάνουν λόγο για «αυλή» του παραιτηθέντα δημάρχου και ανθρώπους του κοντινού του περιβάλλοντος που τον συμβούλεψαν ουκ ολίγες φορές λανθασμένα. Μάλιστα, πρώην συνεργάτες του κ. Γαβότση δεν έκρυψαν τη δυσαρέσκειά τους όχι μόνο γιατί ο ίδιος προχώρησε στην παραίτησή του χωρίς να προηγηθεί σχετική ενημέρωση και έγκριση από τη δημοτική ομάδα αλλά και γιατί 20 ημέρες μετά την παραίτησή του τα έβαλε με όλους και με όλα χωρίς ο ίδιος να αποδώσει ευθύνες εκεί που πρέπει.

No Comments Yet

Comments are closed