Θέμα χρόνου η ενίσχυση της συγκοινωνίας με τα 50 λεωφορεία

Μεγάλη ανάσα για τη συγκοινωνία της πόλης θα αποτελέσει η τονωτική ένεση των 50 λεωφορείων που σύντομα θα κυκλοφορούν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Στην τελευταία συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Θεσσαλονίκης δόθηκε η τελική έγκριση για την προμήθεια αυτών των 50 λεωφορείων από τον αντίστοιχο Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών της αδελφοποιημένης με τη Θεσσαλονίκη πόλης της Λειψίας.

Η Ειδική επιτροπή έκρινε ότι πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις, ώστε να προχωρήσει η αγορά από τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών της Λειψίας.

Λεωφορεία τελευταίας τεχνολογίας

Τα λεωφορεία είναι στο σύνολό τους αντιρρυπαντικής τεχνολογίας Euro 5 EEV (5+) και καλύπτουν πλήρως τις τεχνικές προδιαγραφές που είχαν τεθεί.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από τον σχετικό φάκελο, «τα προσφερόμενα λεωφορεία πληρούν τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές καθώς και όλες τις ευρωπαϊκές διατάξεις υγιεινής, διάθεσης και εμπορίας. Βρίσκονται δε σε πλήρη λειτουργική κατάσταση και είναι ασφαλή για την κυκλοφορία στους δημόσιους δρόμους».

Τα λεωφορεία από τον αντίστοιχο Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών της Λειψίας προσφέρονται στην εξαιρετικά συμφέρουσα τιμή των 11.000 ευρώ έκαστο, με το συνολικό κόστος της αγοράς να διαμορφώνεται στο ύψος των 550.000 ευρώ.

Καλοσυντηρημένα οχήματα

Πρόκειται για λεωφορεία που είναι ηλικίας από 11 έως το πολύ 13 ετών. Μάλιστα, χρησιμοποιούνται ακόμη και σήμερα στον Δήμο της Λειψίας και είναι εξαιρετικά καλοσυντηρημένα, καθώς υπόκεινται σε αυστηρά πρωτόκολλα συντήρησης με πλήρεις τεχνικούς ελέγχους κάθε τρεις μήνες.

Η συνολική δυναμικότητά τους είναι 102 επιβάτες, εκ των οποίων 34 καθήμενοι και 68 όρθιοι. Τα οχήματα διαθέτουν δύο πόρτες εισόδου και εξόδου, όπως άλλωστε επιτάσσει η συνήθης πρακτική και η επιβατική κουλτούρα στα ΜΜΜ και ειδικότερα στην Ευρώπη, όπου προβλέπεται είσοδος από τη μπροστινή πόρτα και έξοδος από την πίσω.

Τα οχήματα διαθέτουν σύστημα εύκολης πρόσβασης για τα άτομα με αναπηρίες (σύστημα kneeling), ενώ εντός των λεωφορείων προβλέπεται χώρος για αναπηρικά αμαξίδια.

No Comments Yet

Comments are closed