Συνάντηση Μητσοτάκη-εταιριών κινητής τηλεφωνίας στο Μαξίμου για μειώσεις στις τιμές

Στις 10 το πρωί συναντάται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τους επικεφαλής των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, σε μία προσπάθεια να υπάρξει μία συμφωνία για μείωση των τιμών και των χρεώσεων.

Το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση βρίσκεται σε «διαπραγματεύσεις» με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας ενώ πριν λίγες ημέρες ο κ. Μητσοτάκης είχε προτρέψει τους παρόχους να μειώσουν τις τιμές.

Ο πρωθυπουργός μιλώντας στο συνέδριο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΣΕΠΕ), «Digital economy forum 2019: Leading Greece to Growth» είχε καλέσει τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους να αναπροσαρμόσουν την τιμολογιακή πολιτική τους.

Οι τηλεπικοινωνιακές εταιρείες εμφανίζονται ανοιχτές στο ζήτημα της μείωσης των τιμών στα δεδομένα (data) ωστόσο για να ανταποκριθούν στο αίτημα της κυβέρνησης ζητούν μείωση της φορολογίας, επισημαίνοντας ότι τα τελευταία χρόνια οι τιμές έχουν μειωθεί σημαντικά λόγω του ανταγωνισμού.

Σύμφωνα με πρόσφατες εκθέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η Ελλάδα συμπεριλαμβάνεται στις τέσσερις χώρες της Ευρώπης που έχουν τις πιο ακριβές τιμές στα δεδομένα (data) της κινητής τηλεφωνίας, εξαιτίας του τέλους, το οποίο κυμαίνεται από 12 έως 20%, ανάλογα με το ύψος του λογαριασμού, καθώς και του υψηλού συντελεστή ΦΠΑ που ανέρχεται στο 24%. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η φορολογία να επιβαρύνει την τελική τιμή από 39 έως και 49%.

No Comments Yet

Comments are closed