Στην Κέρκυρα ο Μπουτάρης

Τη στρατηγική που ακολουθεί η Θεσσαλονίκη στον τομέα του Τουρισμού, παρουσίασε σήμερα στην Κέρκυρα, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο μίας ειδικής εκδήλωσης με τίτλο «Διπλωματία των Πόλεων».
Στόχος της εκδήλωσης είναι η τουριστική σύνδεση μεταξύ των δύο πόλεων και η φιλοξενία παράλληλων εκδηλώσεων για την προβολή και προώθηση των δύο πόλεων.

Στην εισήγησή του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, επισήμανε ότι η Κέρκυρα είναι από τους πιο ελκυστικούς προορισμούς της Ελλάδας, ενώ αναφερόμενος στο Δήμο Θεσσαλονίκης έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάδειξη της ιστορίας και της πολυπολιτισμικότητάς της.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Κέρκυρας, Κώστας Νικολούζος, τόνισε ότι «από αυτή την εμπειρία ο Δήμος Κέρκυρας αντλεί γνώσεις και ιδέες ώστε να τις εφαρμόσει και στη δική της «διπλωματίας των πόλεων» που ασκεί».

Στην εκδήλωση παρευρέθη και ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θεόδωρος Γαλιατσάτος, ο οποίος επισήμανε ότι «η στενή σχέση της Κέρκυρας με τη Θεσσαλονίκη χάνεται στα βάθη των αιώνων, ενώ η σημερινή εκδήλωση αποτελεί ένα νέο σταθμό ανταλλαγής απόψεων και προώθησης πρωτοβουλιών για την ανάδειξη των δύο πόλεων και την τουριστική τους προβολή».

Να επισημανθεί ότι από τον Ιούνιο του 2013 μέχρι και σήμερα, στη συμβολή των οδών Εγνατίας και Χαλκέων στη Θεσσαλονίκη, βρίσκεται το «Πάρκο Κέρκυρας» που κοσμείται από το έμβλημα του νησιού, την «απήδαλο ναυν», και τα δύο δέντρα κουμ-κουατ που φύτεψαν, τότε, συμβολικά οι δύο δήμαρχοι, Γιάννης Μπουτάρης και Γιάννης Τρεπεκλής.

Τη σημερινή εκδήλωση τίμησαν εκπρόσωποι της πανεπιστημιακής κοινότητας, εκπρόσωποι του Δήμου Θεσσαλονίκης, μεταξύ αυτών και ο αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρος Πέγκας, τουριστικοί πράκτορες, ξενοδόχοι και φορείς τουρισμού από τη Θεσσαλονίκη και την Κέρκυρα.

No Comments Yet

Comments are closed