Στα εγκαίνια της 85ης ΔΕΘ θα παρευρεθεί η Ά.Μέρκελ τον Σεπτέμβριο

Στα εγκαίνια της 85ης ΔΕΘ,όπου τιμώμενη χώρα είναι η Γερμανία, αναμένεται να παρευρεθεί τον προσεχή Σεπτέμβριο η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη ήρθε μετά την αποδοχή της πρόσκλησης από τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο περιθώριο του Ελληνογερμανικού Φόρουμ που πραγματοποιείται στο Βερολίνο.

Η κ. Μέρκελ μιλώντας στο Φόρουμ τόνισε ότι η Τούρκία δεν πρέπει να φορτώνει τα εσωτερικά της προβλήματα και να τους εξωθεί στα σύνορα με την Ελλάδα.

«Αυτή η πολιτική είναι αδιέξοδη», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα εξέφρασε την αμέριστη αλληλεγγύη και υποστήριξή της προς την Ελλάδα που αναλαμβάνει την ευθύνη της φύλαξης των συνόρων για λογαριασμό ολόκληρης της Ευρώπης, ενώ επέμεινε ότι η λύση είναι η συμφωνία είναι Τουρκίας-ΕΕ, που αποτελεί άλλωστε υπόδειγμα και για άλλες ανάλογες συμφωνίες με χώρες της Αφρικής, έστω κι αν οι σχετικές προβλέψεις του 2016 χρειάζονται ανανέωση.

Σύμφωνα με την κ.Μέρκελ , έχει ιδιαίτερη σημασία η σημερινή συνάντηση του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, με την ευρωπαϊκή ηγεσία στις Βρυξέλλες. «Μπορεί κάποιοι να λένε ότι το 2020 δεν είναι 2015», τόνισε, «όμως τα προβλήματα παραμένουν από τον πόλεμο στη Συρία ως τις συγκρούσεις στη Λιβύη.»

Η καγκελάριος υπενθύμισε ότι «χθες το βράδυ ο κυβερνητικός συνασπισμός στο Βερολίνο αποφάσισε να υποδεχθεί 1000-1.500 ανήλικους πρόσφυγες από τις πλέον ευάλωτες ομάδες και κάτω των 14 ετών, που αυτήν τη στιγμή βρίσκονται σε ελληνικά camps.»

 

No Comments Yet

Comments are closed